Był to jedyny film z tego hmmm gatunku jaki widziałam. Ponoć jeden z najlepszych. I już wiem, że będę omijać hinduską fabrykę kiczu z daleka. Te kolorki, tandetne pioseneczki i achhh to pojednanie rodzinne...Sądziłam, że ten temat dawno wyczerpany został przez naszych braci z Ameryki Południowej i Hollywood. Widzę, że to pierwszy negatywny komentarz tego filmu, mam nadzieję, że nikt mnie tu nie zje żywcem...
Jeżeli pragniesz troche indyjskiego kina akcji to obejrzyj sobie "Dona", lub jak już wcześniej wspomniano (tylko że ja ten tytuł przetłumaczę po Polsku) "Jestem przy tobie"....bardzo dobre filmy SZCZEGÓLNIE "Don" poprostu brak słów;) Pozdrowionka!!!
"Czasem słońce..." jest fantastycznym filmem, ale nie można cię winić za to, że ci nie podpasował.Ogólnie zasada jest taka, że filmy bollywoodzkie albo się uwielbia, albo nienawidzi.Cóż, znam co prawda wyjątki (mój chłopak, stary reggowiec),ale tak to mniej więcej wygląda. Osobiście uwielbiam ten gateunek za nietuzinkowość, oryginalność i to, że choćby wydawały się okropnie kiczowate, w końcowym podsumowaniu są urocze.Mogę ci polecić Devdas.Nie jest to tak słodziutki jak "czasem słońce...", ale doskonale oddaje charakter bollywood.No i jak rzadko który nie ma happy endu;)
KairaMcLilian nie zgodzę się znam już kilkanaście filmów bolly bez happy endu może poprostu źle trafiasz :D
Może rzeczywiście masz rację,to chyba kwestia trafu.A znasz jakieś inne naprawdę fajne filmy bollywodzkie?
Musisz mi napisać najpierw jakie oglądnęłaś :D Potem mogę z wielką chęcią ci coś polecić :D
Nie powiem, żeby to było tak strasznie wiele, bo generalnie nie miałam wcześniej dostępu do neta, ale teraz ściągam i kupuję co się da. Ostatnio oglądałam "Fanna" i "Jestem przy tobie". Oba podobały mi się w stopniu wystarczającym, choć "Faana" trochę mnie zawiodła. Kajol wspaniała jak zwykle, ale piosenki były takie sobie. Najberdziej podobała mi się "des rengila" (mam nadzieję, że dobrze piszę?) i ta, krórą śpiewa dla synka- tą przekładankę słowną. teraz czekam, aż ściąnie mi się "Asoka wielki".Jak chcesz, to napisz do mnie na maila, to się wymienimy gg.
"Fanaa" według mnie ten film to istne cudo :D Właśnie sobie kupiłam z 2 dni temu i wczoraj do 2 w nocy oglądałam jak zwykle zalana łzami :D Mnie ten film w żadnym wypadku nie zawiódł :D Uważam, że ten film to ma miłość :D
A piosenki uważam za cudne :D Wiesz, ja tak mam czasami, że za pierwszym razem film i piosenki mi się nie podobają a jak oglądnę drugi to okazuje się, że film jak i piosenki są genialne, więc polecam ci ten sposób :D
"Jestem przy tobie" też uwielbiam ale wiadome to już całkowicie inny film :D
"Asoka Wielki" polecam ci z całego serca bo film jest genialny :D
Z wielką przyjemnością napiszę do ciebie na maila ale musisz mi go podać :D Więc czekam i Pozdrawiam!!!