PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127613}

Czasem słońce, czasem deszcz

Kabhi Khushi Kabhie Gham...
2001
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47495
6,0 23 krytyków
Czasem słońce, czasem deszcz
powrót do forum filmu Czasem słońce, czasem deszcz

Inne filmy

użytkownik usunięty

Jakie sa inne filmy z boolywoodu w stylu "czasem słońce czasem deszcz" czy "żona dla zuchwałych" ale z podobną lub jeszcze większą dawką tańca, śpiewów i kiczu, najlepiej jeszcze żeby nie naśladowały zachodu ale były utrzymane w hinduskiej stylistyce jak w kawałkach "Suraj Hua Maddham" i "Yeh Ladka Hai Allah"

Osobiście polecam Devdas (niekoniecznie ze względu na fabułę, ale tańce są niesamowite), Veer-Zaara, Parineeta, całkiem przyjemnie ogląda się też Gdyby jutra nie było oraz Bunty i Babli. Warto zobaczyć te filmy, chociaż moim osobistym faworytem pozostaje "Czasem słońce..."

ocenił(a) film na 10

Polecam "Monsunowe wesele." Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
PiRaTiCaL_PEARL

A ja z kolei polecam "Asoka Wielki" bardzo fajny ;)

ocenił(a) film na 10

Musisz zobaczeć koniecznie "Jestem przy tobie" i "Nigdy nie mów żegnaj". Baaaaardzo polecem. Może to nie całkiem to samo co Czasem słońce... ale muzyka, taniec i fabuła...bajkowe!

użytkownik usunięty
NajtFajter

Dzięki. Z tych które poleciłyście widziałem Devdas (naprawde niezła zamuła) i Asioke. Ten drugi moim zdaniem byłby o wiele lepszy bez Kareeny, nie cierpie jej. Reszte postaram się obejrzeć pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Ja z kolei polecam "Dona", "Josha" a także "Kroki w chmurach" naprawde warto obejrzec i te filmy. Jeśli chcesz oczywiście obejrzec złego Szaruczka to "Don" i "Josh" w sam raz. Natomiast "Kroki w Chmurach" to indyjska wersja "Spaceru w chmurach" filmu z Keanu Reevesem tylko że jego role odgrywa również fenomenalny indyjski aktor Abhishek Bachchan również gorąco polecam.

ocenił(a) film na 9
Karolinka_8

Ja bym poleciła film Vivah - w zasadzie to prawie w niczym nie przypomina KKKG - ale jest równie cudowny.. :):)