PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127613}

Czasem słońce, czasem deszcz

Kabhi Khushi Kabhie Gham...
2001
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47495
6,0 23 krytyków
Czasem słońce, czasem deszcz
powrót do forum filmu Czasem słońce, czasem deszcz

Mam pytanie! :)

ocenił(a) film na 9

CZy wszystkie piosenki w tym filmie wykonują aktorzy?? Czy ktoś za nich podkłada głos, strasznie mnie to intryguje :) Bo wychodzi mi na to, że ci indyjscy aktorzy muszą być bardzo wielofunkcyjni :) I tańczyć i śpiewać i jeszcze starac się grać....;)

ocenił(a) film na 8
Simbelyn

nie, niestety, aktorzy Bollywoodu nie bardzo potrafią śpiewać. pewnie, że znajdą się tam jacyś którzy są wielostronni i umieją, ale tak to wszyscy tańczą do muzyki z playbacku.
zresztą, to w ciekawostkach chyba tez jest napisane.
Alka Yagnik np. poddaje głos.
:)
ale i tak nic nie zepsuje całokształtu, mimo iż to z playbacku. ^^
k3g i w ogóle cały Bollywood jest cudowne. czasem historie są niesamowicie banalne, ale jednak, zupełnie inaczej przedstawione niż w Hollywoodzie, znacznie lepiej, oryginalniej.
zresztą, w hollywoodzkich filmach też czasem używają playbacku. :P

ocenił(a) film na 6
oops_error

A skąd wiesz, że oni nie śpiewają sami? Mi się wydaje że najpierw aktorzy śpiewają w studio, w na planie ich śpiew jest puszczany z playbacku.Ja przynajmniej (gdybym kręciła film) tak bym zrobiła. o nie sądzę, żeby aktoży byli w stanie śpiewać-tańczyć-grać rónnocześnie, bo wyszłaby z tego Mandaryna a nie musical ;P, jedno wielkie sapanie...
pozdrowienia

Simbelyn

Ja jednak miałam wrażenie, że Ojciec "sam" śpiewał.

ocenił(a) film na 10
Atchoo

tak bo Amitabh Bachchan bardzo często sam śpiewa

Bene

aktorzy nie spiewaja sami, piosenki sa nagrywane w studiu przez zawodowych piosenkarzy, a potem podczas krecenia zdjec aktorzy "klapia" ustami do slow i tyle. Zreszta jest to robione oficjalnie, nikt nie ukrywa ze to nie on spiewa. Jesli znana piosenkarka "uzycza" glosu to jest to nawet powod do dumy. Polecam wydanie specjalne filmu, tam wszystko jest fajnie pokazane w dodatkach :)

ocenił(a) film na 10
methis

wszystko jest tak jak mowi methis. Amitabh Bachchan jest jednym z niewielu aktorow ktorzy sami spiewaja te piosenki. Mimo to, jego piosenki czy, lepiej jego czesci piosenek rowniez nagrane zostaly wczesniej w studio...