Do obejrzenia skłoniła mnie ciekawość. To był mój pierwszy kontakt z Bollywood, no ale....Nie.
Zbyt dużo kiczu. Za długi (trzy godziny). Banalny. Tak wiem, to obce kino...Inna problematyka itd. W porządku. Wartości moralne,rodzina, Okej. Ale film, mimo swoich zalet (choreografia i piosenki, wyłączając ten skrajnie irytujący motyw który co chwile się przewijał) jest kiepski. Aktorstwo jest żałosne (scena w której pani A zbija wazon), drażni. Mój boże, jakie to kiczowate..śpiewanie hymnu...te tangopodobne coś na pustyni (cha,cha)....Rahul wyłaniający się z wody w mokrej, oblepiającej jego ponętne ciało koszuli..Za dużo tego wszytskiego. Ktoś musiałby naprawdę to lubić. Obiektywnie rzecz biorąc jest to bowiem zwyczajna cienizna. Pozostaje wierną fanką chińszczyzny i latania na sznurkach.
Pozdarwiam :*
Wiesz, niekazdemu podoba się to kino. Jak mama sobie kupiła ten film,na początku oglądała go cały czas, ale jakoś mi go brakowało, szkoła, później lekcjie, nauka, dodoatkowy angielski niemiecki i francuski. Strasznie dziwnie sie patrzyłam na nia, jak śmiała sie razem z bohaterazmi, i razem z nimi płakała. Ale pewnego wieczoru, mama powiedziała mi że jak obejże z nia ten film, to na drugi dzien nie będe musiała iść doszkoły, poniewaz zaczełyśmy oglądać o północy. Z początku podeszłam do tego bardzo sceptyczne, wrec lekkim obrzydzeniem, sama niewiem dlaczego. Ale gdy przeleciało ledwie 10 min. filmu, rozluźniłam sie usiadłam wygodznie na łóżku, i już po kilku minutach próbaowałam sobie coś podśpiewywać. To był mój pierwszy film Bollywood. Zakochałam sie w nim bez pamięci. Teraz uczę sie języka hindi, sposobu tańczenia po indyjsku, śpiewania, ubioru, malowania dłoni. A co najważniejsze, zaciekawiła mnie ich kultura, religia, i tak sie stało ze po niepełnym roku od obejrzenia filmu przeszałm na hinduizm. Spróbuj obejrzeć ten film jeszcze raz, ale spokojnie, rozluźniona, ważne też żebyś była w dobrym humorze. Zobaczysz pokoasz ten film, tak jak ja. Niemówie od razu ze masz przechodzic na hinduizm itd. ale zrób to dlamnie i obejrzyj ten film jeszcze raz. A tu masz jeszcze kilka tytuółw filmów bollywood:
Kal hoo na ho (gdyby jutra nie było)
main hoon na (jestem przy tobie)
Veer-Zaara
żona dla zuchwałych