PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127613}

Czasem słońce, czasem deszcz

Kabhi Khushi Kabhie Gham...
2001
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47495
6,0 23 krytyków
Czasem słońce, czasem deszcz
powrót do forum filmu Czasem słońce, czasem deszcz

Ludzie co wy widzicie w tych kiczach! Tandeta aż boli

ocenił(a) film na 7
kat1972

To twoje, zdanie. My widzimy w tym piękno.

ocenił(a) film na 9
LeNa__

albo jesteś idiotą albo ten post jest najzwyklejszą prowokacją xd

ocenił(a) film na 10
Iwona_13

Iwona, ale nie wyzywaj od razu, heh ;) (Choć ja też się wkurzyłam:P) Ktoś ma inny gust, trudno, nie każdemu muszą się takie filmy podobać. Może lepiej odpowiedzmy mu na pytanie;)

"Co wy widzicie w tych kiczach?" Ja np. widzę uniwersalne wartości i prawdy życiowe, których brakuje już niestety w kinie europejskim i amerykańskim. Widzę przepiękne, wzruszające historie miłości, miłości, które nie opierają się jedynie na seksie i namiętności, jak to przedstawiane jest w "naszym" kinie. Widzę świetnie zobrazowaną kulturę Indii. Widzę przepiękne indyjskie stroje. Widzę (a raczej słyszę) wspaniałą muzykę.

Widzę po prostu to coś innego, czego nie ma hollywoodzkich ani nawet europejskich produkcjach.

Aha, Kat1972, proszę Cię tylko o jedno - nie nazywaj tych filmów "kiczami".

Eruaniel

joka5m zgadzam sie z tobą w 100% te filmy są boskie...nie wszystkie ale wiekszość, mogłabym je całymi dniami ogladać a jak mam doła pomagają mi sie rozładowac zazwyczaj wtedy włanczam KHNH i mi wszystko przechodzi wiec ja też nie pozwole nazywac te filmy "kiczem"....pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
pluciok18

Hehe, mi też te filmy pomagają, jak mam doła. Od razu poprawia mi się nastrój:) Już sama muzyka tak na mnie oddziałuje, że chce mi się śpiewać i tańczyć. Zwłaszcza piosenka "Chale Jaise Hawaien" z "Main Hoon Na". Te filmy są po prostu magiczne:D

ocenił(a) film na 10
Eruaniel

właśnie:) my (chyba mogę mówić za wszystkich fanów:P) widzimy w tych filmach przede wszystkim ODMIENNOŚĆ. nie da sie ich porównać do żadnych innych produkcji. Zwracam się do autora postu: wiesz co jeszcze wyróżnia Bollywood od dajmy na to Hollywood? Ogromna dawka emocji, działająca oczyszczająco:) w tych filmach może i czasem zabraknąć logiki, ale my nie chcemy samej logiki. chcemy emocji, chcemy przeżywać te filmy całym ciałem i sercem. na te 3 godziny przenieść się w inny świat, płakać i śmiać się razem z jego bohaterami... to jest najlepsze w tym kinie:)

ocenił(a) film na 10
Eruaniel

Brawo! Dokładnie to samo widzę w tych filmach. Niewiele jest takich produkcji europejskich. Choć i nasza stara Europa takie posiada. Polecam np. "Meandry miłości" http://pl.youtube.com/watch?v=RIe97LYYm2A Jednak urok i egzotyka kina hinduskiego jest niezaprzeczalnie pociągający. Może ich zamiłowanie do tradycji (w strojach, tańcach, muzyce) jest dla nas Polaków nowością. My nie produkujemy lekkich kostiumowych romansów czy komedii. Wielka szkoda. Prawda? Pozostaje nam czar bollywoodzkich baśni.

kat1972

OMG!!! Zgadzam się w 100%...!!!

(Za krótki xd)

użytkownik usunięty
kat1972

hmm .. wiesz co a mnie już boli głowa od tak kiczowatych wypowiedzi ...hmm moźe rozwiniesz myśl , dlaczego uważasz ze nudny to że się róźni od naszych europejskich i amerykańskich filmów to norma , przecież tam jest inna kultura najpierw radziłabym poczytać o kulturze Indii a potem oglądać tego typu filmy ... bo chyba nie wiesz jakie przesłanie nosi ten film ... tak jest coś innego są kasty ,itp i do tego nawiązuje ten film .
Nudzi już mnie to że Bollywood uważany jest ogólnie za kicz ludzie troche wyrozumiałości i zrozumienia dla fanów masala movie.

ocenił(a) film na 2
kat1972

zgadzam się... nie lubię filmu... 3/10 za grę aktorską etc. etc. :)

ocenił(a) film na 10
Mala_Lady_Punk

To właśnie po części ta gra aktorska, wspaniał dodajmy sprawia, że filmy są świetne;D Uwielbiam ten film;***