PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127613}

Czasem słońce, czasem deszcz

Kabhi Khushi Kabhie Gham...
2001
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47495
6,0 23 krytyków
Czasem słońce, czasem deszcz
powrót do forum filmu Czasem słońce, czasem deszcz

pytanko =]

ocenił(a) film na 10

W bollywood zakochałam się kilka miesięcy temu i zżera mnie ciekawość: czy piosenki które są śpiewane w tym filmie wykonują aktorzy? czy moze jakieś "podstawione" osoby.
pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 10
dominiczka5

Czasem sama się nad tym zastanawiam. Ale z tego co mi wiadomo jak mam kilka piosenek z tych filmów to są tam podpisani wykonawcy tacy jak Sonu Nigam czy Jatin i Lalit. Możliwe, że aktorzy też śpiewają, ale co do tego to nie jestem pewna. Pozdrowionka;)

ocenił(a) film na 10
dominiczka5

Czasem sama się nad tym zastanawiam. Ale z tego co mi wiadomo jak mam kilka piosenek z tych filmów to są tam podpisani wykonawcy tacy jak Sonu Nigam czy Jatin i Lalit. Możliwe, że aktorzy też śpiewają, ale co do tego to nie jestem pewna. Pozdrowionka;)

ocenił(a) film na 7
RoKsIaa

no, ale o ile mi wiadomo, to Jatin Lalit to nie piosenkarz, ale jeden z najlepszych dyrektorów muzycznych bollywoodu. proponuje wrzucić go w wyszukiwarkę a znajdziecie wiele ciekawych filmów i innych "ciekawostek" ;) pozdrawiam

dominiczka5

Piosenek w filmach bollywood nie wykonują aktorzy - oni tylko poruszają ustami, chociaż trzeba przyznać, że robią to świetnie :) Sama na początku byłam święcie przekonana, że aktorzy śpiewają.
Na stronie bollywood.pl w dziale Masala znajdziesz parę artykułów o bollywood, m.in. o muzyce filmowej. Jeżeli się tym interesujesz, warto przeczytać.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
sayuriki

tak interesuję się =]
dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i namiary na stronę =]
pozdrawiam gorąco =]

ocenił(a) film na 9
dominiczka5

Chociaż w filmie Fanaa jedną piosenkę wykonali aktorzy .. min Kajol :):)