PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=670711}
3,8 9,3 tys. ocen
3,8 10 1 9284
Czasy ostateczne: Pozostawieni
powrót do forum filmu Czasy ostateczne: Pozostawieni

„fenomen”

ocenił(a) film na 2

Muszę przyznać, że naprawdę jestem pod wrażeniem tego filmu. Czegoś takiego dawno nie oglądałem. Z niecierpliwością oczekiwałem kolejnych minut tego pokazu i nadal nie mogę wyjść z podziwu jak komuś udało się coś takiego nakręcić… i może będą kolejne części… :-)

Siadając do oglądania myślałem, że wiem czego mogę się spodziewać – myliłem się…

Film obejrzałem do końca, ale nadal nie wiem jak mi się to udało… :-)

gutlukasz

aż z ciekawości obejrzę...opinia intrygująco ironiczna,z dużym poczuciem humoru...czyżby naprawdę aż tak źle?

ocenił(a) film na 2
klaraf

Film jest na podstawie książki a konkretnie pierwsze części z szeregu książek traktujących o czasach ostatecznych – Apokalipsa wg Chrześcijan.

Pisząc, że film jest zły można by odnieść wrażenie, że książka też była a to nie jest prawda. Powiedział bym, że film jest beznadziejnie zrobiony – dialogi, aktorstwo, dobór i przedstawienie sytuacji z książki i tych dodanych na potrzeby filmu… itd.

Temat ciekawy do ekranizacji ale w tym przypadku bardzo słabe wykonanie.

gutlukasz

Dzięki za odpowiedź, faktycznie temat ciekawy i szkoda, że wykonanie nie. Pozdrawiam.

gutlukasz

Powstał serial o bardzo podobnej tematyce, aczkolwiek na o wiele wyższym poziomie niż ta kolejna szmira, w którą się pan Cage zaangażował (kolejna zresztą; czyżby aktor miał poważne problemy finansowe, pobadł w długi?). Produkcja nazywa się The Leftovers (pol. tłum.: Pozostawieni). http://www.filmweb.pl/serial/Pozostawieni-2014-684445

Shan_filmweb

on faktycznie popadł w długi, wydaje mi się że już dawno o tym czytałam. Dzięki o info dot.serialu, poszukam w necie czy można go dorwać. Pozdrawiam:)