Czerwień rubinu

Rubinrot
2013
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9274
Czerwień rubinu
powrót do forum filmu Czerwień rubinu

No więc tak film cóż słaby, ale ujdzie, ale tak do połowy, bo owszem wątki po przekręcane, nie
po kolei, jedyne co mi się tak naprawdę podobało to sceny walki w Hyde Parku. Ale tak
spotkanie z Lucy i Puaulem było na końcu i powinno się skończyć pocałunkiem w kościele. Do
tego obsada bardzo zła, podobała mi się tylko mama Gwen, sama Gwen i Gideon ujdą, no
jeszcze Charlotta spoko. Ale rzecz kolejna pan Whitnam miał być chyba przystojny, a nie był,
Gideon miał zielone oczy, nie miał, a Leslie NIE była czarna! Lucy też beznadziejna i hrabia, i
Rakoczy, i pan George, i doktor White,i tak cala madame rocośtam i ogólnie wszyscy. A jak już przy postaciach to gdzie jest
Carolina! Bardzo mi jej brakowało. A jak chodzi o te zmienności fabuły to tak w drugiej podróży
w czasie Gwen nie spotkała swojego dziadka, ale jakoś to zniosłam, ale po pierwszej połowie
wszystko jest nie tak.
1. Gweny i Gideon nie byli w żadnym archiwum, oni ogólnie w pierwszej części nic nie
kombinowali.
2. Pan George im w niczym nie pomagał.
3. Przepowiednia brzmiała inaczej.
4. Nie było nic z jakimś obserwatorium.
5. Z tego co pamiętam ani Lucy, ani Gwendolyn nie miały żadnego kluczyka. (ogólnie jedyny
klucz jaki pamiętam to miała Leslie "klucz do mojego serca")
6. Gwen zmarła w innych okolicznościach i w innym czasie.
7. Robert nie był z nią spokrewniony, był synem Jackoba Whita.
8. Nie było żadnego balu, była impreza u Cynthi, ale w 3 części.
9. Podczas wydarzeń z książki Gwen już znała Jamesa.
10. Charlotta mdłości dostała w szkole i nikt nie ubierał jej na biało.
11. Strażnicy nie ukrywali przepowiedni.
uch... Ale się rozpisałam, ale tyle rzeczy mi w tym filmie nie pasuje :/ W mojej ocenie 4/10 Zbyt
pozmieniali jedyne co ma wspólnego z książką to chyba postaci, chodziarz i tak Caroline nie
było :c

ocenił(a) film na 7
Roza_000

Film fajny (oczywiście nie tak bardzo jak książka, której jestem wielką fanką), ale muszę się z tb zgodzić, że masę błędów popełnili, jeśli chodzi o kolejność wydarzeń (chociaż we wszystkich adaptacjach ma to miejsce), czy dobranie aktorów, ale nie zapowiada się, aby zostały nakręcone kolejne części. Sądzę, że producenci starali się trzy książki złączyć w jeden film, co niestety dla fanów jest strasznym rozczarowaniem i porażką, ale dla kogoś kto nie czytał książki sam film, czy bardziej historia wymyślona przez Kierstin Gier, jest interesująca i może sb obejrzeć od tak sobie przy wolnej chwilce :)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Stella119

Mam to samo zdanie, film był znośny, ale nie pobije książki. Drugą część już kręcą, premiera ma być w sierpniu przyszłego roku. c;

ocenił(a) film na 7
TheLaughter

nie spodziewałam się! dzięki za info ;)

ocenił(a) film na 2
TheLaughter

O zastanawiam się jak dalej to pociągną skoro tak pomieszali jedynkę i trójkę, a do tego tyle zmienili :/

ocenił(a) film na 8
TheLaughter

skąd wiesz ? chodzi mi o to , czy jakaś stronka czy link ?Bo strasznie namieszali i ciężko byłoby sie wykrecić z tego

ocenił(a) film na 8
crita

gdzieś o tym czytałam, ale nie pamiętam gdzie, ale dziś pojawiło się wraz z pierwszym zdjęcie na paranormalbooks.pl ;3

ocenił(a) film na 8
TheLaughter

O dziękuję ;3 i mają "zwiększyć budżet",także może obejdzie się bez gadających murów i wymyślą coś lepszego ;)

ocenił(a) film na 8
crita

miejmy nadzieję, ale nawet Gideona zmienili. :C
ON NIE MIAŁ KRÓTKICH WŁOSÓW!

ocenił(a) film na 8
TheLaughter

chodzi ci o tego w książce?
szczerze to nie pamiętam jakie miał w książce ,ale są aktorzy którzy lepiej by pasowali do jego roli ;3

ocenił(a) film na 8
crita

znaczy się, według mnie o pasuje do tej roli, ale przez wszystkie 3 części miał długie włosy, a na pierwszym zdjęciu 2 części ma krótkie. :C
w długich mu lepiej...

ocenił(a) film na 8
TheLaughter

No bo pasowal z ta dziwna kitka... serio ma krotkie wlosy ?! No coz,Gwen juz go tak latwo na balu maskowym nie znajdzie ;3

ocenił(a) film na 8
Stella119

Macie może tą książkę w pdfie lub wiecie gdzie mogę ją kupić, bo wszędzie jest niedostępna pierwsza część :((

ocenił(a) film na 8
dzikaola0906

patrzałaś na allegro ?

ocenił(a) film na 8
crita

wszędzie są tylko ebooki albo audiobooki a mi szczerze mówiąc zależ na prawdziwej książce ;)

ocenił(a) film na 8
dzikaola0906

Wlasnie widzialam to ... Mi sie udalo ze jest w bibliotece szkolnej ^.^ ale powinna byc w jakiejs ksiegarni internetowej;)

ocenił(a) film na 1
Roza_000

Moim zdaniem ten film jest okropny. Zepsuli trylogię czasu :(

ocenił(a) film na 2
karo15a

Ano zepsuli bo jak oni zamierzają nakręcić kolejne części kiedy w jedynce mają wszystko i nic :p

ocenił(a) film na 2
karo15a

Też tak uważam. Książka była fantastyczna, a film pozostawia wiele do życzenia. Może gdybym nie czytała książki film uznałabym za niezły. Moim zdaniem powinni trzymać się chociaż chronologicznego planu wydarzeń i nie powinni mieszać części jeżeli chcą nagrać następną! Dziwie się że film ma taką wysoką średnią. Jeszcze nie widziałam tak fatalnej ekranizacji genialnej książki. :(