PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662289}

Czerwień rubinu

Rubinrot
2013
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9253
Czerwień rubinu
powrót do forum filmu Czerwień rubinu

Pytanie ;D

ocenił(a) film na 10

Od razu mówię ,że nie czytałam jeszcze książki ,ale chciałam sie o coś zaytać .
Skoro Lucy i Paul to biologiczni rodzice Gwen to znaczy ,że jest ona spokrewniona z Gideonem tak?
Jak się o tym dowie to dalej będą razem czy już nie? :D

ocenił(a) film na 7
JuuudiXOXO

Cześć. Wśród podróżników w czasie znaleźli się bracia bliźniacy. Gwendolyn pochodzi od jednego z nich, natomiast Gideon od drugiego. A ponieważ są już piątym czy szóstym pokoleniem dlatego spokojnie mogą być ze sobą i będą :) Mam nadzieję, że pomogłam.

ocenił(a) film na 8
JuuudiXOXO

To będzie dalekie pokrewieństwo... Musiałabyś przeczytać książki, żeby wiedzieć jakie mają powiązania..
W którejś części padnie to pytanie, ale tylko raz i to na nic nie wpłynie. Praktycznie w ogóle o tym nie było mówione. :D

ocenił(a) film na 10
TheLaughter

Dziękuję :D kończę już ostatnią część i muszę przyznać ,że się nie zawiodłam aczkolwiek w tym pokrewieństwie i wogóle w datach gubię się tam potornie pewnie dlatego ,że zawsze byłam słaba z historii :P

ocenił(a) film na 7
JuuudiXOXO

Ja też na początku się gubiłam ale spokojnie to wszystko przejrzałam i mi się ułożyło w głowie. Niby wydaje się to skomplikowane ale jak usiądziesz i rozrysujesz sobie nawet to wszystko układa się w logiczną całość. :)

ocenił(a) film na 8
JuuudiXOXO

Paul jest bratem Falka de Villiersa, którego Gideon jest dalekim kuzynem. Na koniec podane jest, że Gideon wraca na studia medyczne :)

ocenił(a) film na 10
Liv_Liv

Jakoś ta końcówka książki wydała mi się niemrawa :D czegoś mi brakowało :(

ocenił(a) film na 8
JuuudiXOXO

Dla mnie była trochę taka na odwal

JuuudiXOXO

Jest z nim daleko spokrewniona, bo Falk, brat Paula jest jego dalszym krewnym, więc nie wyklucza to związku.

ocenił(a) film na 7
JuuudiXOXO

nie jest z nim spokrewniona :). Jest to wyjaśnione w którejś części :)

ocenił(a) film na 8
JuuudiXOXO

i znów nie wyświetlają mi się odpowiedzi choć jest ich 9 :(
jak to dodałam to od razu pojawiły się... !?

ocenił(a) film na 7
JuuudiXOXO

Było gdzieś powiedziane, że Lucy i Paul są biologicznymi rodzicami Gwen?! o.O Przecież Lucy to jej kuzynka... (Także książki jeszcze nie czytałam. )

ocenił(a) film na 7
Edelajn1516

W książce wszystko jest wyjaśnione w ostatnim tomie. :)

ocenił(a) film na 7
Kassie

:o Tym bardziej musze książkę przeczytać. :D

ocenił(a) film na 7
Edelajn1516

Oczywiście. Najpierw powinno się zaczynać od książki bo potem jest zupełnie inny punkt patrzenia na ten stworzony przez ekipę świat. Niestety sama muszę się przyznać, że w tym przypadku sama zaczęłam od filmu. Nie miałam pojęcia, że jest coś takiego jak trylogia czasu, ale naprawdę szybko nadrobiłam straty i serdecznie polecam. Wpycham każdemu tę trylogię. :)

ocenił(a) film na 5
JuuudiXOXO

Oni nie są tak do końca spokrewnieni, ponieważ pochodzą od różnych bliźniaków (dwójka podróżników w czasie to bliźniacy). W książce było, że Gideon gdy tylko dowiedział się o prawdziwych rodzicach Gwen zaczął zastanawiać się nad tym pokrewieństwem, ale okazało się, że to jest już taka bardzo bardzo bardzo daleka rodzina, więc TAK będą razem :)

JuuudiXOXO

Owszem, są spokrewnieni, ale bardzo, bardzo daleko. To tak zwana "siódma woda po kisielu"...
Na drugą część pytania nie odpowiem, proponuję natomiast przeczytanie książek ;-)

ocenił(a) film na 8
JuuudiXOXO

To jest dopiero ujawnione w trzeciej części, ale tak, będą razem. ^.^

JuuudiXOXO

W książce są razem, więc nie masz się o co martwić. ;))
A co do filmu, nie wiem, już w pierwszej części sporo pomieszali, a co dopiero będzie w następnych dwóch.

ocenił(a) film na 4
JuuudiXOXO

Gideon i Paul są baaaaaaardzo dalekimi kuzynami :) Paul jest potomkiem jednego z bliźniaków de Villiers, a Gideon tego drugiego :) Co do reszty to nie będe psuła Ci zabawy ;) Polecam książki. Ja się właśnie za film zabieram.

ocenił(a) film na 7
JuuudiXOXO

Tak bo to jest dosyć dalekie pokrewieństwo