Czerwień rubinu

Rubinrot
2013
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9274
Czerwień rubinu
powrót do forum filmu Czerwień rubinu

Ciąg dalszy nastąpi ...kiedyś. W tej chwili nie ma po co tego ogladać, bo nie jest to zamknięta
opowieść. Choć sam film jest niezły.

Mondokane

W sierpniu wychodzi 2 część w Niemczech więc myślę że we wrześniu/październiku powinno być już z napisami w Polsce, tak jak to było z Rubinrotem. :)

maryska14_

Więc jednak nie był to starcony czas :) Ciesze się że ciąg dalszy już niedługo bo bałem się że nie doczekam końca i nie dowiem się jak to wszystko sie skończyło. Dzięki za dobre wiadomości.

ocenił(a) film na 7
Mondokane

Zawsze możesz przeczytać książkę. Film jest zrobiony na podstawie trylogii Czasu Kerstin Gier. Naprawdę warto przeczytać zwłaszcza że w filmie jest bardzo dużo rzeczy przekręconych i dodanych.

marta964

Szczerze mówiąc to oglądając film nie miałem pojęcia że powstał na podstawie książki czy sagi. Nawet filmy z Harrym Potterem można oglądać jako zamknięte opowieści z zakończeniem pewnego wątku. Stąd moje "ostrzeżenie" dla innych widzów, że tu opowieść się nagle urywa i lecą napisy końcowe. Z całym szacunkiem dla książkowego oryginału, ale odsyłanie do książki to żadne rozwiązanie. Gdybym każdy film miał kończyć czytając książkę to nie miałbym kiedy oglądać filmów :) Co nie zmienia faktu że jest to jakiś pomysł na zaspokojenie ciekawości co dalej ;)