Czerwień rubinu

Rubinrot
2013
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9274
Czerwień rubinu
powrót do forum filmu Czerwień rubinu

to jest do kitu, są tu rozgrzebane w niewłaściwej kolejności wątki z 3 części, nie ma tych najlepszych i najciekawszych, są one beznadziejnie przerobione. Efekty specjalne są beznadziejne!!!Niemcy się nie spisali moim zdaniem wogóle. Tę serię ksiązek kocham, ale ten film to zwyczajne nieporozumienie.
Jedynym plusem jest to że Gwen gra ładna aktorka...
Nie polecam po trzykroć!!!!

ocenił(a) film na 2
puma33

Też czytałam całą serię i zgadzam się,że ekranizacja wypada przy książce żałośnie.

ocenił(a) film na 5
puma33

No właśnie, wszystko pomieszali! Ale mimo to uwielbiam serie książek i nadal jestem fanką tej historii :)

ocenił(a) film na 1
agusia2207

Fanką to ja jestem, ale jedynie książęk.
Żal mi tych którzy czytali książki i podobała im się ta ekranizacja...
To jest naprawdę beznadzieja, byłoby może ok, gdybym nie czytała książek..

ocenił(a) film na 9
puma33

cóż film może nie jest zrobiony IDEALNIE ale ma jednak w sobie coś interesującego:)
mnie zachwyciła sceneria Londynu w XVIII/XIX wieku co zrobili bo to akurat jest mega plusem bo prawie idealnie odzwierciedlili Anglię w tamtym okresie:)
fakt,że pokręcili w niektórych miejscach chronologiczność ale dało radę obejrzeć :) jak na pierwszą ekranizację zrobioną przez naszych zachodnich sąsiadów to jest niezła:) mnie się tam podobało i była dawka humoru i był dramat i "dziwny" hrabia ze ściany ale dało radę :)
chodź do książek nie ma co porównywać:P

ocenił(a) film na 8
puma33

mnie się tam ten film podobała :D:D:D nie oglądałam go z przekonaniem że "o, to jest ekranizacja zajebistej książki, on musi być taki sam..." itp. tylko po prostu jak zwykły film :) sparzyłam się już na wielu ekranizacjach więc wole nie podchodzić tak do filmów, szczególnie, jeżeli ktoś chce zrobić z trylogii 1 film (ewentualnie dwa, przynajmniej tak wnioskuję po końcówce) :)

ocenił(a) film na 1
bania10

oni mają w planach nakręcić 3 filmy, z tego co czytałam w pewnym artykule.
A po ej ekranizacji, przy której w jednym filmie pomieszali wątki z trzech części trylogii, to ja się boję co będzie w 2 filmie...!!

ocenił(a) film na 8
puma33

aż trzy ?! no to widzę że oglądając inne części to już nie znajdzie się żadnego powiązania z książką ://

ocenił(a) film na 1
bania10

no właśnie...!!!

ocenił(a) film na 3
puma33

Oglądałam tylko fragmenty ale mam zamiar obejrzeć całość. Powiem tylko, że po tych fragmentach chce mi się płakać. Żadnej nie spieprzonej sceny,,,

ocenił(a) film na 1
agnieszka1022

serio? bo dla mnie każda jest spieprzona...!!!

ocenił(a) film na 3
puma33

obejrzałam cały film. może nie jest zły ale to na pewno nie jest czerwień rubinu jaką chciałam obejrzeć to coś co ma kilka wspólnych wątków i nic więcej jak chińskie podróbki orginałów.

ocenił(a) film na 1
agnieszka1022

no właśnie... ale dla mnie to porażka!!!
ty masz swoje zdanie i nie będę się z nim sprzeczać...

ocenił(a) film na 3
puma33

Byłoby dobrze gdyby ekranizacją zajęli się amerykanie.

ocenił(a) film na 1
agnieszka1022

całkowicie się z w tym wypadku z tobą zgadzam...

puma33

Czy książka nie kończy się na pocałunku Gideona i Gwen w konfesjonale? Bo w filmie nieco wydłużyli to zakończenie?

ocenił(a) film na 1
Kasandra_666

tak się właśnie kończy książka...

puma33

To skąd oni wzięli te dalszą fantastykę? Jakiś chwyt marketingowy czy coś? To tak jakby w Harrym Potterze na końcu wygrał zły Lord a nie Harry. Biorę się za czytanie Błękitu szafiru. Aż ciekawe co tam wykombinują.