Czułe słówka

Terms of Endearment
1983
7,6 29 tys. ocen
7,6 10 1 29310
7,7 25 krytyków
Czułe słówka
powrót do forum filmu Czułe słówka

Ładny film

ocenił(a) film na 8

Dobry film i dobrze się go ogląda. Poza refleksjami na temat filmu zaczęła mnie zastanawiać gra głównych aktorek. Jak myślicie, która wypadła lepiej i zasłużyła na nagrodę ? Co do Jacka, to myślę że tą rolą całkowicie nie zasłużył na Oscara.
8/10

ocenił(a) film na 7
Rat1993a

Zgadzam się co do Oscara dla Nickolsona. Oczywiście, jakiej się on roli nie dotknie - jest ona wyśmienita, ale w porównaniu do innych jego osiągnięć to ta akurat nie jest do końca sprawiedliwie wypracowana Choć gra wspaniale :) Ehh... no ja po prostu nie potrafię być przy nim obiektywna :D A co do aktorek to i Shirley MacLaine i Debra Winger grają dobrze i wiarygodnie, to jednak skłaniałabym się do przyznania nagrody Shirley. Debra gra tam nie do końca pozytywną postać (przecież zdradza męża, co nie podoba się dzieciom). A Shirley od początku do końca budzi pozytywne emocje. I muszę się przyznać, że jak oglądałam pożegnanie dzieci z Emmą to ryczałam :P
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
olunia_666

dobra gra nie ma nic wspólnego z dobrą grą aktorską ale MacLaine rzeczywiście jest świetna choć Winger jej nie ustępuje

ocenił(a) film na 9
Vito90

Myślałam że dobra gra oznacza dobrą grę aktorską,czym się różnią dla Ciebie?