PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=795626}

Czy mi kiedyś wybaczysz?

Can You Ever Forgive Me?
2018
6,7 9,7 tys. ocen
6,7 10 1 9666
6,6 27 krytyków
Czy mi kiedyś wybaczysz?
powrót do forum filmu Czy mi kiedyś wybaczysz?

Film z dużą szansą na trzy nominacje do Oscara. Bardzo dobre recenzje amerykańskich krytyków, a tutaj taki klops, bo nie jest dostępny w Polsce nawet kinach studyjnych. Mam nadzieję, że będzie można przynajmniej go obejrzeć gdzieś na VOD.

użytkownik usunięty
xManilax

W chwili obecnej to nie da rady go obejrzeć gdziekolwiek w internecie, nawet w oryginalnej wersji bez jakichkolwiek napisów. Musimy jeszcze jakiś czas poczekać na ten film, ale nie wiadomo jaki. Może tydzień, może miesiąc lub dwa? Oby jak najszybciej się gdzieś pojawił.

ocenił(a) film na 7

Nominacje by mogły przyspieszyć dystrybucję. :P Pisałam do Kina Konesera i mi nie odpowiedzieli.

użytkownik usunięty
xManilax

Oni chyba nie robią pokazów filmów, które nie mają polskiej dystrybucji, a "Can You Ever Forgive?" nie ma na razie polskiej dystrybucji, i chyba nie będzie mieć.

ocenił(a) film na 7

Może się dystrybutor znajdzie, albo chociaż będzie można go w necie zobaczyć na jakimś Chili. Chociaż może i być tak jak z Fences. Dopiero można było go zobaczyć długo po Oscarach.

użytkownik usunięty
xManilax

Trafi prosto na DVD. Chyba już trochę za późno na szukanie dystrybutora dla tego filmu, zaraz nowy rok się zacznie. Niektóre kraje europejskie mają premierę w lutym. Myślę, że gdyby chcieli puścić ten film zaraz przed Oscarami lub po nich, to data już jakiś czas temu byłaby wyznaczona.

ocenił(a) film na 7

Moonlight też bardzo długo nie miał dystrybutora. Dopiero się skapnęli jak film uzyskał tyle nominacji. Chociaż nie jestem pewna czy miał regularną dystrybucję, bo ja go na Kinie Konesera dorwałam.

użytkownik usunięty
xManilax

U mnie w mieście był pokazywany w tylko jednym kinie, ale ja go w internecie obejrzałem tydzień przed polską premierą xD

ocenił(a) film na 6

Gdzie go widziałeś?

użytkownik usunięty
pati_b1

"Moonlight"? Na CDA było z napisami :D "Can You Ever Forgive Me?" nie widziałem niestety, więc w temacie tego filmu akurat nie pomogę. Sam chciałbym go dorwać.

ocenił(a) film na 6

A już myślałam, że udało Ci się obejrzeć "Can you ever forgive me?" ;) Oby było nam dane!

pati_b1

Ja juz widzialem...w internecie

xManilax

O czym on w ogóle jest?

perun_6

Can You Ever Forgive Me jest filmem, który opowie nam historię opartą na faktach. Powstaje on na podstawie prywatnych pamiętników głównej bohaterki. Produkcja przybliży widzom postać Lee Israel, która była pisarką i zasłynęła dzięki napisaniu biografii Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead oraz Estee Lauder. Kiedy przestano publikować jej teksty, Israel w akcie desperacji zaczęła fałszować listy nieżyjących już pisarzy lub aktorów i sprzedawać ja jako autentyczne materiały. W końcu autorka przyznała się do winy i została skazana na pół roku aresztu domowego. Lee Israel zmarła w 2014 roku. Zobacz zwiastun produkcji poniżej.