PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=550586}

Czysty strzał

A Single Shot
2013
5,8 3,7 tys. ocen
5,8 10 1 3722
Czysty strzał
powrót do forum filmu Czysty strzał

Nudnyyyyyyyyy

ocenił(a) film na 4

Zaden film jeszcze mi sie tak nie dluzyl jak ten i to film sensacyjny . Rockwell jak zawsze swietny
ale nie trafiony wyboj jesli chodzi o Isaacka . Isaack powinien zostac przy rodzimych produkcjach.
Film wogole mnie nie wciagna , wszystko jest takie monotonne powiem szczerze ze oczekiwalam
czegos wiecej po tym filmie a dostalam popluczyny to typ filmu jak ich teraz wiele

sarax100

a jakie bys miala zarzuty co do Bundych ? Mozesz mi podac chociaz 2,

ocenił(a) film na 4
black_bastard

A ty jakie masz zarzuty do Wladcy Pierscieni ? Rownierz mozesz podac mi chociaz dwa

sarax100

a nie wiesz tego, ze nie nalezy odpowidac pytaniem, na pytanie? LOTR to psuedo patetyczna bajeczka, ktora na sile probuje umoralniac widza swoim sztucznym patosem. Nieudolne nawowylawnie do dobroci i braterstwa w bardzo spalszczony sposob. Do tego to nachalne molestowanie odbiorcy podnioslymi slowami i dialogami w iscie slodkim do wyrzygania tonie, jest tak jakby nie do przyjecia.
Wystarczy?

ocenił(a) film na 4
black_bastard

Rozumiem nie jestes fanem LOTR jednak nie zmienia to faktu ze zostal film nakrecony na podstawie ksiazki ktora nie jedno krotnie goscila w szkolach jako lektora ( w Polsce niestety tylko Hobbit)Natomiast jesli chodzi o twoj serial :) Swiat wedlug Bundych jest to opowiesc przedstawiajaca rodzinke jak kazda inna tyle ze w humorystyczny sposob czasem az zabardzo , niektore odcinki ociekaly glupota i nierealizmem i teraz ja zwykly zjadacz chleba siadam przed telewizorem i ogladam Bundych bo wiem ze jest ktos kto ma bardziej przesrane w zyciu ? o to tu chodzi ? o napijanie sie z nas samych ?o to ze kazde niepowodzenie badz niedostatek mozemy obrocic w zart ?

Natomias jesli podejdziemy do tego serialu jak do zwyklego tasiemca jest on poprostu stekiem bzdur ktore ni jak sie odnosi do realiow.
Ale to jest tylko moje zdanie jak juz mowilam o gustach sie nie dyskutuje.

sarax100

No i wlasnie czekalem na to powierzchowne opisanie serialu, ktory w rzeczywistosci odbiega zupelnie od twojego stereotypowego opisu. Nie bardzo rozumiesz qlownych zalozen tego serialu. Bundy to serial pionierski, poniewaz jako pierwszy sitcom lamal wszelkie schematy i konwenanse przedstawiane w innych serialach czy filmach tamtych lat w tv amerykanskiej. Jako pierwszy przedstawil rodzinke amerykanska, ktora lamie wszelkie kanony nieskazitelnego wizerunku amerykankich rodzxin, ktore zazwyczaj byly nad wyraz wybielane i pozbawione jakichkolwiek rys. Wszelakie tabu, poprawnosci polityczne czy tez utwierdzanie widza w wierze jaka to rodzina postrzegana w USA musi byc święta i idealna zostaly tutaj zdyskredytowane. Ten serial obnaza wszystkie absurdy i kurioza w USA. Nie ma tutaj slicznej rodzinki, ktory na sile wciska jakis moralizatorski kit i kreuje sztuczny obraz idealnej rodziny, tylko to co w prawdziwym zyciu dzieje sie na codzien pod dachem wielu rodzxin, ktore w realu nie sa tak idealne. A wiec serial jest swojego rodzaju rewolucyjny. Dlatego byl wiele razy sciagany z anteny oraz wytaczane mu byly procesy. Za wlasnie to wyszydzanie wszelkich norm spolecznych i kanonow "poprawnego" zachowania. Bundy to pewnego rodzaju satyra na codzinne zycie amerykanow w tamtycm okresie. Dlatego ten serial jest genialny, zaden inny tak mistrnzowsko nie obnazal wszystkich norm i schamatow.
2go takie serialu nie znajdziesz.
Dlkatego jak ktos mowi, ze Bundy to badziewie, to znaczy, ze nie dojrzal do jego ogladania.

ocenił(a) film na 4
black_bastard

Mam pytanie .....
Czy szanujesz moje zdanie?Nie musiales mi tego objasniac .Wiem jakim serialem sa Bundy , wiem ze lamali stereotypy .
Moj opis jak ze banalny i prosty mial tylko jedno na celu udowodnic Tobie ze za grosz sie nie liczysz ze zdaniem innych jak i wielu innych przed Toba .Twoj poprzednik (rozmowca) dal se miano szeryfa ktory bedzie zaprowadzal porzadek na tym forum .

Ja osobiscie lubie Bundych ale to ni znaczy ze wszystkie filmy bede lubic , zrozum jeden lubi biel i czystosc skarpetek a drugi jak mu nogi smierdza .

Pozdrawiam

sarax100

Co jest takiego niepoprawnego i karygodnego w rozstawianiu po kątach ludzi siejących zamęt i wprowadzających innych w błąd? Skąd założenie, że każdy jest inteligentny i nikogo nie należy poprawiać, naprowadzać na właściwe tory, bo zdanie każdego jest święte? Przecież ty nawet nie potrafisz poprawnie stawiać znaków interpunkcyjnych używając [spacji] oraz używasz zwrotu "se".
Co to za głupie pytanie "czy szanujesz moje zdanie". Przecież na początku bez powodu przyczepiłaś się do konkretnego tytułu serialu, następnie gdy dowiedziałaś się że "twoje zdanie" nie do końca jest rozsądne, momentalnie polubiłaś ten serial ("Ja osobiście lubie..."). Przecież nawet ty nie szanujesz swojego zdania. Nic dziwnego zresztą.
Gdybym miał szanować punkt widzenia ryb: do szczęśliwego życia i rozmnażania się, chodziłbym głodny.

ocenił(a) film na 4
aviator48

Ok zaluzmy ze piszesz o filmie ktory nie przypadl Tobie do gustu , to co to znaczy ze innym rowniez? bo akurat Ty uzyjesz poprawnej formy aby zjechac ten film .Zrozum ze jezeli ktos chce obejrzec dany film to zrobi to bez wzgledu na komentarz . ja nie wiem czy ludzia podobnym do Ciebie trzeba mlotkiem wbic do glowy ze to forum nie nalezy do profesjonalistow i ze wiele osob uzywa wolnej formy wypowiedzi? Jak juz pisalam Twojemu poprzednikowi jak forma oraz kontekst wypowiedzi sie nie podoba to NIE CZYTAJ bo kazdy znajdzie swoje uzasadnienie , dlaczego tak napisal a nie inaczej badz ZALOZ WLASNE FORUM i wprowadz w nim regoly ktore Tobie i wielu innym podobnym do Ciebie beda odpowiadac. MAM SWOJ GUST , SWOJE UPODOBANIA i bede uzywac formy ktora mi pasuje . jesli jest prostacka trudno nie kazdy moze byc tak inteligentny jak Ty .

Pozdrawiam

I bez odbioru

sarax100

Filmweb schodzi na psy przez takich znawcow kina jak ty ...... paradoks w tym ze sama na to narzekasz

ocenił(a) film na 4
crips2

Masz racje schodzi na psy bo tacy ludzie jak ty w d...upie maja co komu sie podoba . Wytlumaczylam czemu mi sie film nie podobal a Ty i twoj przedmowca macie to gdzies . Ale takich ludzi jak Ty mnustwo tutaj ,ktorzy mysla ze wszyscy beda myslec tak jak oni .Bez odbioru

sarax100

czyzbym ugodzil twoje jak ze kruche ego , ze odrazu wychodzisz z defensywa ?? tylko winny sie tlumaczy ... konto na filmwebie zalozylem przed 2004 rokiem gdy ty nawet nie zdawalas sobie sprawy ze takie cudo istnieje i od samego poczatku az po dzis dzien nadal mi zalezy jak inni uzytkownicy FW oceniaja filmy a nie na tym co komu sie podoba ...... nie lubie byc wprowadzany w blad , napisalas ze nudny I z poczatku przez twoj nietrafny komentarz chwile sie wachalem przed obejzeniem go ale nudny nie byl wrecz przeciwnie trzymal w napieciu do samego konca.... dochodze do wniosku ze gustujesz w kine rozrywkowym wiec lepiej przy nim pozostan Amen Allah akbar

ocenił(a) film na 4
crips2

A coz mialo znaczyc to Allah Akbar?????????? CZ|yzby muzulmanin na FW nam sie trafil???? I nie nie ugodziles mojego ego .Ale nie rozumiem ludzi ktorzy kieruja sie wszystkim co ludzie pisza .Jesli znajde film i sprawdze go na FW i jest slabo kometowany to sorry ale i tak mam gdzies kto co pisze ocenie go sama. Jak juz mowilam przedmowcy film nie w moim typie .

sarax100

rasistka nam sie trafila ????

ocenił(a) film na 4
crips2

Nie . Nie jestem rasistka , zadalam Ci pytanie gdyz nigdy tu nie mialam okazji poznac muzulmanina a sama jestem muzulmanka .

sarax100

Wciągnał nie wciągną, uważam, nie uwarzam, ubliżanie, nie ublirzanie itp itd !!Jeeezu dziewczyno walisz takie byki, że pani od polaka powinna cię linijką po łapskach zdzielić.Wstyd!

użytkownik usunięty
milenasy

Tylko ludzie z kompleksami wytykają błędy innym. TY nie stosujesz spacji zaczynając nowe zdanie, ale czy komuś to przeszkadza?

ulzylo ci ??

ocenił(a) film na 4
milenasy

Wstaw mi pale do dziennika .

użytkownik usunięty
sarax100

Jest pełno filmów, które mnie nie wciągają, ale jednocześnie reprezentują wysoki poziom. Określenie "A Single Shot" jako "popłuczyny" sugeruje, że masz jakieś dysfunkcje intelektualne - co koresponduje w pewnym stopniu z twoimi innymi postami na jakie trafiłam.

ocenił(a) film na 4

Co z tego ze filmy reprezenyuja wysoki pozom jak nie kazdemu musza sie podobac . dla mnie film byl nudny i sorry powtorze jeszcze raz film jak ich wiele . I co sorry to ze stwierdzilam iz film to popluczyny wiec uwazasz ze mam dysfunkcje intelektualna tak????? Mam dosc juz ludzi ktorzy probuja pokazac jacy to znawcy kina i wytykaja komus ze moze byc szurniety bo mu sie film nie podobal . Bo mial czelnosc okreslic film jako popluczyny ,za to wy wszyscy domorosli znawcy kina wiecie najlepiej jakie filmy sa dobre .

ocenił(a) film na 4

Podobal sie Tobie film ???????????? To super mnie nic do tego ale ty musialas wytykac ludzia dysfunkcje intelektualne . Nie musza podobac ci sie moje kometarze ja nie jestem tutaj by tobie sie podobac i ty tu nie jestes po to by mnie oceniac a filmy

użytkownik usunięty
sarax100

Mam wywalone, czy ci się podobał, czy nie i nie o tym pisałam. Skoro nie rozumiesz sensu prostego tekstu, to daj sobie spokój z forami, bo szkoda twoich nerwów.

ocenił(a) film na 4

Ze niby jak nie rozumiem ????????? napisalam do Ciebie dwa posty i zdaje sie ze wyjasnilam wszystko. Widze ze Ty masz problem z odczytaniem prostego tekstu . Jezu a jezeli juz tak uwazasz to po cholere zaczynalas?

użytkownik usunięty
sarax100

Masz na drugie imię Porażka.

ocenił(a) film na 4

A ty znowu ludzi obrazasz ??????????/ Ile Ty masz lat ze nie potrafil prowadzic cywilizowanej rozmowy , najpierw okreslasz mnie jako uposledzona bo film nazwalam popluczynami a teraz nazywasz mnie porazka. Porazka jest to ze wogole wdalam sie z Toba w dyskusje

ocenił(a) film na 7
sarax100

Popłuczyny? Chyba sobie kpisz.
I nieprawdą jest, że takich filmów jest teraz wiele.
Dziś tworzy się sieczkę 3D, wulgarne komedie i kolejne części ''Szklanej pułapki''. Horrory są odgrzewane, a i dobry dramat ciężko znaleźć.
Ten film z nuuuudąąąąą ma niewiele wspólnego, no ale....

ocenił(a) film na 4
djrav77

Co nie znaczy ze musi mi sie podobac . Ogladam ostatnio duzo niezaleznego kina bo masz racje od groma jest komercyjnej sieczki I wiesz co to juz ktorys z kolei film ktory wyglada tak samo , ten sam klimat, zdjecia, fabula . wystarczy popatrzec tu na note jaka ma 6.2 na IMDb 5.9 Wiec sorry nie tylko ja oceniam go jako przecietny .Problem jest taki ze jak i scenarzysci , rezyserzy czy aktorzy przestali liczyc sie z widzem, mozna zrobic film komercyjny ( powielany kilka razy) ale zrobiony dobrze .Dlaczego te stare filmy maja klimat i oglada sie je dobrze mimo uplywu czasu ?????? bo kiedys liczono sie z widzem i robiono film ze tak powiem z sercem. A teraz i komercyjne i niezalezne to wszystko sieczka do zbijania kasy .

ocenił(a) film na 7
sarax100

Wiesz, zerkam na oceny ogólne, a ten film oglądało dopiero 180 osób filmwebu. Dajmy się wykazać zainteresowanym. Niestety często oceny te nie przekładają się na to co dostajemy, więc zachodzę w głowę o co tu k....chodzi?! Mógłbym podać całą serię przykładów, ale sama nieraz pewnie na takowe trafiłaś.
Podaj mi proszę tytuły filmów (świeżych, ostatnie 5 lat max), które przypominają do złudzenia ''Jeden strzał'' ok. I to żadna złośliwość, a tylko chęć zobaczenia czegoś podobnego do porównania. Ja akurat uwielbiam takie surowe, niepewne klimaty ze świetnymi zdjęciami i z duszną lub ironiczną muzyką w tle. ''Fargo'', ''To nie jest kraj dla starych ludzi'', ''Droga przez piekło'' (trochę inny, ale...) czy ''Prosty plan''.
pozdro

a i jak najbardziej mógł Ci nie podejść, ale słowo ''popłuczyny'' pasuje mi do zupełnie czegoś innego.

ocenił(a) film na 4
djrav77

ok chociazby Ice man sorry ale musze poszukac w pamieci tytuly myslalam ze wiekszosc mam tu na fw . Jesli tyczy sie Ice mana to kurcze mialam wrazenie ze ogladam a single shot ,nie wiem moze tylko ja tak mam :) Mam jeszcze w glowie jeden film kurcze gdzies tytul zgubilam. Chodzi mi o pare ktora spedza nad jeziorem czas i dzieciaki ich napadaja a pozniej morduja :) sorry ale nie mam glowy do tytulow hmmm co jeszcze no tak jak juz wspomniales Fargo chociaz akurat ten mi sie podobala :) Jest jeszcze sporo filmow ale serio musze poszukac ich bo jak juz wspominalam nie mam glowy do tytulow. Natomiast zauwazylam ze coraz wiecej jest filmow tego typu "klimatycznych" zdaje sie ze to zapoczatkowal film Milosc w czasach zaraz i coraz ciezej jest znalesc filmy dobre . Ja osobiscie wracam do staroci bo mam dosc juz tych nowych bo po ostatnim badziewiu ktory ogladalam a byl to RIP agenci z za swiatow stwierdzilam ze mi mozk w sieczke sie zamienia :) pozdrawiam

Jak se przypomne to wrzuce jeszcze tytuly

ocenił(a) film na 7
sarax100

''R.I.P.D. - Agenci z zaświatów'' totalne słabizna, a mój ulubieniec Jeff Bridges powinien zgarnąć Złotą Malinę jak nic.
Para nad jeziorem, czyżby angielski ''Eden Lake'' z 2008 roku? Mocny i realistyczny film. Kawałek niezłego kina, ale końcówka mnie trochę wybiła z mojego toku myślenia.

ocenił(a) film na 4
djrav77

Tak to ten film :) Nie moge oprzec sie wrazeniu ze wiele filmow ma ze soba cos wspolnego cos co ich nie wyroznia na tle innych i jest coraz wiecej takich.

ocenił(a) film na 4
sarax100

AAAAAA i jeszcze cos ciekawego :) 3 czesc harrego pottera jest utrzumana wlasnie w tym mrocznym i ciezkim klimacie :) Cala seria jest mroczna ( o ile mozna tak nazwac film dla dzieci ) Ale ta wyroznia sie znaczaco na tle innych i nie mowie tu o efektach ale o samym klimacie filmu i w sposob jak go krecono :)

ocenił(a) film na 7
sarax100

Ale ''Eden Lake'' to zupełnie odmienne kino od ''A single shot'' przecież.
To, że brakuje pomysłów jest niestety normalką. Ale niektórzy potrafią coś na nowo reaktywować w danym temacie, co potrafi zrobić wrażenie is pełnić swoją funkcję. Przykład, horror Wan'a ''Obecność''.

ocenił(a) film na 4
djrav77

Zgadza sie obecnosc dobry podobal mi sie .Druga czesc juz nie , ale z blair witch bylo tak samo pozniej nic tylko kopie pierwowzoru.

ocenił(a) film na 7
sarax100

Druga część ''Obecności''??? Czy ja o czymś nie wiem?

ocenił(a) film na 4
djrav77

Sorry moj blad :) widzisz teraz jaka ja mam glowe do tytulow :) chodzilo mi o Insidious: Chapter 2 :) To chyba przez to ze tu i tu gra Patric Willson :)

ocenił(a) film na 3
sarax100

zgadzam sie z Toba.

użytkownik usunięty
sarax100

" to film sensacyjny" dalej nie czytam :D