PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491277}

Dług

The Debt
2010
6,9 25 tys. ocen
6,9 10 1 24613
5,9 18 krytyków
Dług
powrót do forum filmu Dług

Filmweb Offline

ocenił(a) film na 7

Zdecydowanie najlepszy z trzech filmów pokazywanych na Filmweb Offline 2011. Moje ocena to mocne 7.

ocenił(a) film na 6
Pitstop2

Dla mnie zdecydowanie najlepsze było "Rozstanie", świetny film :).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Pitstop2

Daję 6,5. Film zyskuje dzięki aktorstwie młodych wykonawców(oprócz Worthington'a który wyraźnie odstawał) , ale także głównego czarnego charakteru - momentami całkiem niezłe napięcie i dodatkowo przepiękna Jessica Chastain. Mi najprzyjemniej oglądało się właśnie ten flim, co jednak nie oznacza automatycznie, że jest on z tej trójki najlepszy.

ocenił(a) film na 7
Krolik_Pudding

No cóż, o gustach podobno się nie dyskutuje :) Jeżeli chodzi o "Rozstanie" to niestety nie jestem wielkim fanem dramatów w dodatku psychologicznych. Co prawda nie "wynudziłem" się na tym filmie bo historia całkiem zgrabnie czyt. prosto opowiedziana, lecz znam tyle przypadków "ludzkiej biedy" że oglądałem ten film z pewną dozą zniesmaczenia. Zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu "Dług" w którym była akcja jak również moralne rozterki bohaterów. Reasumując takiego "Rozstania" możemy nawet być świadkami co w/g mnie czyni ten film "nudny" co innego z "Długiem" to możemy zobaczyć tylko w kinie i właśnie po to tam chodzimy :)
Trzeci film przez wzgląd dla Roberta D. pozostawię bez komentarza.
Pozdro!