Długi pocałunek na dobranoc

The Long Kiss Goodnight
1996
6,9 28 tys. ocen
6,9 10 1 28346
6,0 14 krytyków
Długi pocałunek na dobranoc
powrót do forum filmu Długi pocałunek na dobranoc

Film taki sobie... Dziurawy scenariusz, przewidywalne zdarzenia, jakoś kompletnie bez polotu i bez klimatu... Zdjęcia i montaż ok, choć niektóre sceny były dość nieudolne, jak np. ta przed lustrem... Aktorstwo - w wykonaniu Samuela L. Jacksona świetne (uwielbiam tego aktora ;)), Davis jakoś tak dziwnie, sztucznie, przeciętnie, nie pasowała mi w tej roli. Normalnie dałbym 3/10, ale +1 za Jacksona i +1 za teksty :)

"- Skarbie, to wielka spluwa.
- To też nie bułka z szynką.
- Co tak długo?
- Spóźniłem się, bo układałem tekst o bułce" :D

użytkownik usunięty
Great_Old_One

Podpisuję się pod tą opinią ręką, nogę i nawet krzyżyk postawie. Film jak dla mnie 4/10 bo pasuje mi ocena: Poniżej oczekiwań (biorąc pod uwagę obsadę i nawet oceny na filmwebie). Straszne dialogi, przewidywalność, nieudolne żarty, jakaś sprzeczność postaci (z jednej strony bohaterka meczy się żeby ratować córkę, na której jej niby nie zależy, ale potem wyskakuje z cysterny zapominając o niej, świetnie wyszkolona agentka strzela na ślepo w pustej piwnicy itp.). Jedyny pozytyw, to świetnie pasujący do filmu tytuł: Długi pocałunek na dobranoc - i faktycznie usnąłem w jego trakcie. Tytuł nie kłamie. No i oczywiście zgodnie z odwiecznym schematem kiepski film musi się skończyć kiepskim żartem.

ocenił(a) film na 3

określiłbym go jako film beznadziejny,od początku do końca umierałem z nudów. Geena Davies w ogóle nie była wiarygodna w swojej roli,grała zwyczajnie kiepsko, film mało wciągający, według oklepanego, całkowicie przewidywalnego schematu. Nie wiem skąd tak wysoka ocena w filwebie, moim zdaniem max 3/10