3/10 i to mocno naciągane. Z każdą minuta film jest coraz gorszy, efekty i animacja... nawet ni chce mi się o tym pisać. Po prostu dno. Omijajcie to szerokim lukiem, szkoda słów.
Ja osobiście dotrwałem chyba do 45 minuty, później moja cierpliwość się skończyła.
Scenariusz leży, pierwszej połowy filmu oglądać się nie da, ale wg mnie efekty specjalne były całkiem fajne, i drugą połowę ogląda się w miarę znośnie.
Scenariusz leży i kwiczy ;-) Całkiem fajne efekty? Moim zdaniem były strasznie tandetnie, komputerowo zrobione i to aż raziło w oczy.
No a jakie miały być, jak nie komputerowo zrobione? To przecież nie power rangers, czy japońska godzilla. To jest dopiero tandeta. W każdym razie nie raziły w oczy i dało się oglądać :>
Komputerowo zrobione- oczywiście, że komputerowo zrobione ale efekty komputerowo zrobione mogą być dobre, że tego nie widać, a mogą być takie jak w tej tandecie. więc moim zdaniem efekty (jeśli to efektami można nazwać) raziły strasznie w tym filmie.
W zasadzie nie widzę jakiegoś wielkiego przeskoku, choć z drugiej strony nawet Avatar miał lepsze efekty specjalne. A tam z kolei wszystki wyglądało masakrycznie sztucznie, tak więc można uznać, że razi w oczy.
No to ja się nie dziwię, że w miarę podobały ci się te efekty specjalne, skoro uważasz, że w Avatarze były beznadziejne. Nie ma to jak wypowiedzi znawców od siedmiu boleści. Avatar dostał Oscara za efekty specjalne i jak na razie chyba uchodzi ze najlepiej zrobiony technicznie film (z czym się całkowicie zgadzam, zwłaszcza patrząc na jego genialne 3D).
Szczerze mowiac, ogladalem dzisiaj na Polsacie jakies 15 minut i myslalem ze to jakas parodia lub ew. komedia (kiepska). Wchodze na filmweb, a tutaj zaskoczenie. Toz to "zwykly" film. Wole nie wystawiac oceny, ani ogladac tego w calosci. Pozdrawiam.
chciałem przypomnieć, że to film południowo koreański, pokażcie mi film polski z takimi efektami. U nas to robią taki efekt jak w "pieniądze to nie wszystko" czyli jedzie sobie Konrad mercedesem, przebitka i już widać go po wjechaniu na drzewo bo nakręcenie samego wypadku zniszczyło by budżet filmu LOL
aaaa albo jak w "Psy 2" czyli przewracający się w spowolnionym tempie VW bus na kopie piasku hahahaha to są efekty specjalne!
zgadzam się. Ja nie kumam dlaczego działko 20mm z jakich Apache prują do smoczków i nic im nie robią. Te działka niszczą lekko opancerozne cele a czołgi potrafią uszkodzić. A jak ta żmija oberwała z Hellfire i nic jej nie było to wyłączyłem. Hellfire rozpirza czołgi ciężkie!!!!
Ja powiem tak...plakat filmu wygląda o wiele lepiej niż sam film ;) Więcej chyba dodawać nie trzeba bo już było opisywane.
Bitwa z mieście powinna być bardziej urealniona.Widać,że twórcy filmu wyraźnie CHCIELI,aby smocza armia pokazała,"jacy to oni są silni i niepokonani,ojejciu,bójcie się nas".