PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93023}
4,4 6,0 tys. ocen
4,4 10 1 5953
D-War: Wojna smoków
powrót do forum filmu D-War: Wojna smoków

3/10

ocenił(a) film na 3

3/10 i to mocno naciągane. Z każdą minuta film jest coraz gorszy, efekty i animacja... nawet ni chce mi się o tym pisać. Po prostu dno. Omijajcie to szerokim lukiem, szkoda słów.

ocenił(a) film na 3
Sprite_87

goooraca popieram

ocenił(a) film na 3
paparf

Ja osobiście dotrwałem chyba do 45 minuty, później moja cierpliwość się skończyła.

ocenił(a) film na 3
Sprite_87

hehehe ja obejrzalem caly w 25 :)

ocenił(a) film na 3
paparf

Kurde a ja myślałem, że tylko mi się ta super produkcja tak podobała ;-)

ocenił(a) film na 4
Sprite_87

Scenariusz leży, pierwszej połowy filmu oglądać się nie da, ale wg mnie efekty specjalne były całkiem fajne, i drugą połowę ogląda się w miarę znośnie.

ocenił(a) film na 3
szmylc3

Scenariusz leży i kwiczy ;-) Całkiem fajne efekty? Moim zdaniem były strasznie tandetnie, komputerowo zrobione i to aż raziło w oczy.

ocenił(a) film na 4
Sprite_87

No a jakie miały być, jak nie komputerowo zrobione? To przecież nie power rangers, czy japońska godzilla. To jest dopiero tandeta. W każdym razie nie raziły w oczy i dało się oglądać :>

ocenił(a) film na 3
szmylc3

Komputerowo zrobione- oczywiście, że komputerowo zrobione ale efekty komputerowo zrobione mogą być dobre, że tego nie widać, a mogą być takie jak w tej tandecie. więc moim zdaniem efekty (jeśli to efektami można nazwać) raziły strasznie w tym filmie.

ocenił(a) film na 4
Sprite_87

W zasadzie nie widzę jakiegoś wielkiego przeskoku, choć z drugiej strony nawet Avatar miał lepsze efekty specjalne. A tam z kolei wszystki wyglądało masakrycznie sztucznie, tak więc można uznać, że razi w oczy.

szmylc3

I tak lepiej niż w Bitwie Warszawskiej...

mac_m

I tak lepiej niż w Bitwie pod Wiedniem

użytkownik usunięty
szmylc3

No to ja się nie dziwię, że w miarę podobały ci się te efekty specjalne, skoro uważasz, że w Avatarze były beznadziejne. Nie ma to jak wypowiedzi znawców od siedmiu boleści. Avatar dostał Oscara za efekty specjalne i jak na razie chyba uchodzi ze najlepiej zrobiony technicznie film (z czym się całkowicie zgadzam, zwłaszcza patrząc na jego genialne 3D).

szmylc3

Godzilla nie jest tandetą :P

Sprite_87

Szczerze mowiac, ogladalem dzisiaj na Polsacie jakies 15 minut i myslalem ze to jakas parodia lub ew. komedia (kiepska). Wchodze na filmweb, a tutaj zaskoczenie. Toz to "zwykly" film. Wole nie wystawiac oceny, ani ogladac tego w calosci. Pozdrawiam.

auxil

chciałem przypomnieć, że to film południowo koreański, pokażcie mi film polski z takimi efektami. U nas to robią taki efekt jak w "pieniądze to nie wszystko" czyli jedzie sobie Konrad mercedesem, przebitka i już widać go po wjechaniu na drzewo bo nakręcenie samego wypadku zniszczyło by budżet filmu LOL

Maxter69

aaaa albo jak w "Psy 2" czyli przewracający się w spowolnionym tempie VW bus na kopie piasku hahahaha to są efekty specjalne!

użytkownik usunięty
Sprite_87

zgadzam się. Ja nie kumam dlaczego działko 20mm z jakich Apache prują do smoczków i nic im nie robią. Te działka niszczą lekko opancerozne cele a czołgi potrafią uszkodzić. A jak ta żmija oberwała z Hellfire i nic jej nie było to wyłączyłem. Hellfire rozpirza czołgi ciężkie!!!!

ocenił(a) film na 5

Ja powiem tak...plakat filmu wygląda o wiele lepiej niż sam film ;) Więcej chyba dodawać nie trzeba bo już było opisywane.

Bitwa z mieście powinna być bardziej urealniona.Widać,że twórcy filmu wyraźnie CHCIELI,aby smocza armia pokazała,"jacy to oni są silni i niepokonani,ojejciu,bójcie się nas".

ocenił(a) film na 3

Krótko. Film tandetny i nie warty czasu.