PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93023}
4,4 6,0 tys. ocen
4,4 10 1 5953
D-War: Wojna smoków
powrót do forum filmu D-War: Wojna smoków

Super przygodowka i troszke fantazy no i ten klimacik azjatyckich legend. Nie sie podobal polecam fanom azjatyckich klimatow.

kinomaniak

sebastiannycz

Taki film powinni pokazywać w szkołach filmowych jako klasyczny...niewypał scenariuszowy. Nie chodzi o to, że jest motyw fantasy czy smoków, bo ja osobiście wręcz lubię, ale...

w chwili gdy widz dotrwa do końca podwójnej retrospekcji wie właściwie wszystko, jest prowadzony za rękę do wiadomego celu: on spotka ją, zakochują się w sobie, uciekają przed złem. On niby ma dylemat, bo ją kocha, ale musi pozwolić jej odejść, świat w decydującym starciu dwóch jaszczurek zostaje ocalony. Takie schematy są dobre, ale na kreskówkę dla 10-12 latków. Nie ma żadnych zaskakujących zwrotów akcji itd. Chyba jedyne co mogło jeszcze bardziej pogrążyć to gdyby główna bohaterka przeżyła dzięki pałer of lof. W tym wszystkim postacie są strasznie jednowymiarowe, niczym nie zaskakują, wiadomo kto jest dobry a kto zły i to do końca filmu.

Kilka minut i już przychodzi do głowy jak to poprawić:
- nie pokazywać od razu retrospekcji w całości i ograniczyć się wyłącznie tej co miała miejsce 10 lat wcześniej, pokazywać ją stopniowo odsłaniając tajemnicę,
- główny bohater powinien być nastawiony właśnie na to, że nie powinien się zakochiwać w wybrance i mieć raczej wrogie nastawienie, w ogóle zamiast nieco pipkowatego lalusia mógłby być ktoś bardziej nie jest raczej indie. Po prostu zwykły, niech nawet wyjściowy, ale zwykły koleś.
- zły wężoch w jakiś sposób tak naprawdę powinien okazać się dobry, jak powiedział stary "szuka odkupienia", stary natomiast pod pretekstem bycia dobrym i pozornego pomagania głównym postaciom powinien być właśnie tym prawdziwym złym.

Naprawdę, kilka kwestii i już byłoby znacznie lepiej, a tak mamy historię trzymającą w napięciu co Barbie w krainie wróżek.

Jaq87

Racja w 100 %. Niedopracowany moim zdaniem, a ten aktorzyna w ogóle się nie nadawał na głównego bohatera ratującego dziewczynę. Momentami się zastanawiałem czy czasami nie miała to być kolejna głupia komedia w stylu "węże w samolocie" :P
Na szczęście tak nie było, dlatego dałem chociaż to 4/10.

ocenił(a) film na 7
Jaq87

To wart czy nie warto kupić

użytkownik usunięty
giovanni50

Raczej nie warto. Poza całkiem dobrymi efektami ten film nie ma nic do zaoferowania. Fabuła denna, postaci nijakie a napięcia to tam nie ma wcale. Nawet w scenach rozpierduchy które wyszły całkiem nieźle, widać niski budżet i rozmach na pół gwizdka.
Jeżeli natrafisz na ten film w telewizji albo w sklepie po 9.99 to możesz zaryzykować.

ocenił(a) film na 7

Widziałem w Media Markcie po 20 zeta

użytkownik usunięty
giovanni50

Najlepsze sceny pokazano w tym trailerze:
http://www.youtube.com/watch?v=YnQXvQ1R4gg

ocenił(a) film na 7

Dzięki ja szukam dobrego filmu sztuk walki

użytkownik usunięty
giovanni50

W "D-War" nie ma żadnych efektownych pojedynków 1:1.

ocenił(a) film na 1
sebastiannycz

To żart? :>

sebastiannycz

Tak, załozyciel tematu żartuje.

ocenił(a) film na 7
sebastiannycz

Bardzo dobry film zgadzam się 2lub 3 gwiazdki to można dać czemuś ala Godzilla :D ale ten jest dobry polecam

ocenił(a) film na 5
damian252

Dobrze byłoby gdybyś sprecyzował , jeśli porównujesz ten film do Godzilli z 1998r z Jean'em Reno i Matthew Broderick'iem, i ten film jest dla ciebie lepszy w jakimkolwiek aspekcie, to wiedz że diabeł się tobą interesuje :) Godzilla o 9 lat starsza, a efekty lepsze 1000 razy, muzyka, zdjęcia bez porównania.Z resztą sequela tego obrazu nie prędko(najlepiej nigdy) nie zobaczymy, godzille natomiast jeszcze nie raz.

damian252

Nie obrażaj Godzilli!Godzilla ma o niebo lepszą fabułę i przesłanie!

ocenił(a) film na 7
jporuba

głodzilli nie obrażam też lubię tak mi się porównało ;p poprostu ten mi się bardziej podobał ;p

damian252

ゴジラを尊重して見せて下さい!!

sebastiannycz

film jednak strasznie denny. Myślałem ,ze będzie coś lepszego... Efekty super, naprawdę, ale reszta...
5 * za efekty
0 * za fabułę i całą resztę.

ocenił(a) film na 4
kamulec123

Pomimo, że bardzo lubię Behra, to nie wytrzymałam do końca i poszłam po prostu spać..
dosyć cienkie dialogi i ogólnie fabuła.
i ten wąż, który pożarł by ją już ze sto razy, ale "jakimś" cudem zawsze odczekał, aż uciekną..

Megins

no, a jak dał się zestrzelić z tego wieżowaca kilkoma marnymi rakietkami... Facepalm