PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93023}
4,4 6,0 tys. ocen
4,4 10 1 5953
D-War: Wojna smoków
powrót do forum filmu D-War: Wojna smoków

D-WAR został zakupiony przez jedngo z polskich dystrybutorów(Monolith),ale data polskiej premiery jeszcze niezostała ujawniona.Ten Film zasługuje by pierw pokazywano go w kinach na dużych ekranach bo w tedy filmy z monstrami robią wrazenie patrz filmy z Godzillą ,Superpotwór(a właśnie może by któryś z naszych dystrybutorów zainteresował się jak naraźe ostatnimi popisami odlotowego żułwia w filmie Gamera The Brave i zakupił go do polskich kin odwagi)King Kong i temu podobne monstra na dużym ekranie kinowym. Iluzjon filmoteki narodowej w sierpniu przedstawi w warszawskim kinie Iluzjon kilka filmów: Godzilla(1954), Inwazja Potworów,Szerokość geograficzna zero,Ucieczka King Konga,Powrót Godzilli,Terror Mechagodzilli.

p_kapinos

oby sie pojawił jak najszybciej, zwiastun prezentuje sie znakomicie :)

p_kapinos

Chciałabym spytać skąd ta informacja i na ile jest pewna. Od jakiegoś czasu bezskutecznie próbuję skontaktować się z przedstawicielami Monolith, niestety bezskutecznie. Jak zwykle mają to tam, gdzie się kończą plecy :/

Olka_pl

Spiesze z odpowiedzią.Pierwszą informacje na ten temat dostałem (pytając się czy i kto w Polsce wprowadzi ten film )na konkórencyjnej stronie czyli Stopklatce i któryś z tamtejszych formowiczów taką dał mi informacje już niepamiętam który(jeśli to czyta to dziękuje mu za nią),pużniej wysłałem e-mail z grzecznym zapytaniem do Monolith Films prosząc o odpowiedz czy to prawda ,że ów firma (czytaj Monolith)kupiła prawa na Polske na tą produkcje i dostałem odpowiedz potwierdzającą ,ale wtedy nieznali jeszcze daty polskiej premiery czekali na zgode od amerykańskiego dystrybutora od ,którego kupili licencje na ten film.Od i cała chistoria.

p_kapinos

Dziękuję za info! Pozdrawiam. Może skorzystałam z nie odpowiedniego adresu e-mail, bo na stronie Monolithu jest kilka. Przestroga na przyszłość :)