PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93023}
4,4 6,0 tys. ocen
4,4 10 1 5953
D-War: Wojna smoków
powrót do forum filmu D-War: Wojna smoków

te efekty sa troche smieszne przeciez to tak bardzo widac ze to komputerowo

Ajinur

Oby tylko nie wyszło na to, że ten film jest bardzo podobny (pod względem efektów specjalnych oczywiście :P) do serii Python. Bo po zwiastunie tak mi się właśnie wydaje.

Ajinur

Co do efektów...pech chciał, że smok grał własnie w innym filmie i musieli go zrobic komputerowo. Chłopie, przecież filmy takie jak:
Godzilla, The Host, Jurasic Park...tam wszędzie było widac efekty specjalne (przy użyciu komputera). Lepiej się nie da...weź pod uwagę gatunek filmu i przymykaj oko na takie sprawy.

dvd_20

Kong również był komputerowy.
... a w sumie to sam nie wiem...

dvd_20

Efekty specjalne tzn. animacja komp. pozostawia wiele do życzenia i porównywanie tych efektów do efektów w "Jurajskim parku" to jest śmieszne...film Spielberga był dopracowany w najdrobniejszych szczegółach nawet do tej pory mało produkcji dorównało tej jakości, a już napewno nie "d-war"...ten film nadaje się tylko do emisji telewizyjnej, czyli dla niewymagającej widowni. Z pewności dałoby się lepiej dopracować ten film, ale ze względu na "mniejszy" budżet (tak przypuszczam - co-produkcja z koreą) film stracił na jakości i mogę powiedzieć tylko, że wielka szkoda, bo mogłaby być z tego ineresująca produkcja. Pozostaje wierzyć i czekać na nowe dzieła Petera Jacksona, bo ten potrafi zadbać o strone wizualną filmu...udowodnil nam to kilka razy.

JohnnY_16

Zwiastun wygląda jak reklama nowej gry komputerowej made in Korea;). Od razu widać, że nie nie ma na co czekać.

ocenił(a) film na 3
Ajinur

Oglądając trailer mam wrażenie, że wiele scen jest podobnych do "Transformers" jednak gorzej z wykoaniem. O ile np wąż obejmujący wieże wygląda fajnie, to juz później ten szarżujący wąż/smok i rozbijający czołgi jak kręgle wygląda słabo

FvJ

Możliwe że bardziej postawili na ilośc efektow niż jakosc. Poza tym efekty w trailerze nawet mi sie podobały i napewno z checia obejze ten film. Każdy pisze o efektach, a nie tylko to jest wazne w filmie.

Kijo

Zobacz sobie film Transformer... efekty komputerowe mogą wyglądać jak rzeczywistość ;P