te efekty sa troche smieszne przeciez to tak bardzo widac ze to komputerowo
Oby tylko nie wyszło na to, że ten film jest bardzo podobny (pod względem efektów specjalnych oczywiście :P) do serii Python. Bo po zwiastunie tak mi się właśnie wydaje.
Co do efektów...pech chciał, że smok grał własnie w innym filmie i musieli go zrobic komputerowo. Chłopie, przecież filmy takie jak:
Godzilla, The Host, Jurasic Park...tam wszędzie było widac efekty specjalne (przy użyciu komputera). Lepiej się nie da...weź pod uwagę gatunek filmu i przymykaj oko na takie sprawy.
Efekty specjalne tzn. animacja komp. pozostawia wiele do życzenia i porównywanie tych efektów do efektów w "Jurajskim parku" to jest śmieszne...film Spielberga był dopracowany w najdrobniejszych szczegółach nawet do tej pory mało produkcji dorównało tej jakości, a już napewno nie "d-war"...ten film nadaje się tylko do emisji telewizyjnej, czyli dla niewymagającej widowni. Z pewności dałoby się lepiej dopracować ten film, ale ze względu na "mniejszy" budżet (tak przypuszczam - co-produkcja z koreą) film stracił na jakości i mogę powiedzieć tylko, że wielka szkoda, bo mogłaby być z tego ineresująca produkcja. Pozostaje wierzyć i czekać na nowe dzieła Petera Jacksona, bo ten potrafi zadbać o strone wizualną filmu...udowodnil nam to kilka razy.
Zwiastun wygląda jak reklama nowej gry komputerowej made in Korea;). Od razu widać, że nie nie ma na co czekać.
Oglądając trailer mam wrażenie, że wiele scen jest podobnych do "Transformers" jednak gorzej z wykoaniem. O ile np wąż obejmujący wieże wygląda fajnie, to juz później ten szarżujący wąż/smok i rozbijający czołgi jak kręgle wygląda słabo
Możliwe że bardziej postawili na ilośc efektow niż jakosc. Poza tym efekty w trailerze nawet mi sie podobały i napewno z checia obejze ten film. Każdy pisze o efektach, a nie tylko to jest wazne w filmie.