PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203488}
5,3 12 tys. ocen
5,3 10 1 12205
2,4 9 krytyków
DOA: Dead or Alive
powrót do forum filmu DOA: Dead or Alive

Świetna rozrywka

ocenił(a) film na 8

Bardzo przyjemne kino akcji i rozrywki. Fabuła może nie powalała na kolana, ale nie o to chodzi w takich produkcjach. Było za to szybkie tempo, piękne bohaterki i całkiem ciekawe walki. Panie chyba musiały trochę potrenować przed zdjęciami, bo widać że były w świetnej formie. Nawet Eric Roberts się trochę nawygimnastykował ;) Lubię sztuki walki, więc jak dla mnie świetna rozrywka. 8/10

ocenił(a) film na 1
Ana

1/10 , jakie sztuki walki? to najgorszy film w ktorym "sie bija" bo nie nazwe tego sztukami walki, film byl tak kiepski ze ledwo do konca dotrwalem, a jak sie skonczyl to sie poplakalem... Laska przeskoczyla mur wysokosci 20 metrow wybijając sie z miecza? wypas jakich malo! PRAWDZIWE sztuki walki w filmach odchodza w zapomnienie.... teraz laski skacza przez MUR CHINSKI, bruce lee tego nie umial dlatego byl slaby... mam nadzieje, ze nie wyrzadzam ci krzywdy mowiac ze ten film to najbardziej kiepski szyt jaki idzialem od baaardzo dlugiego czasu...

ocenił(a) film na 8
Goofy_HC

Powiedz mi jeszcze że sztukami walki nazywasz to co w filmach wyrabia Van Dam i Stiven a wymiękne. Tak na marginesie Bryce Lee przeskakiwał większe przeszkody w swoich filmach a klasyczne walki w japońskich produkcjach z tego czasu to było właśnie nieustanne latanie. To właśnie jest klasyka, którą jak piszesz także gardzisz. To w końcu jakie filmy ze sztukami walki cenisz :) bo się pogubiłem.
A tak na poważnie to ten film nawet nie aspirował do roli filmu ,który miał by w wierny sposób prezentować SW. To miał być film akcji i przygodowy a te zazwyczaj traktują tematy z przymrużenie oka. Bardzo dobra praca kamery i animacje sprawiają, że ogląda się go bardzo przyjemnie.

Goofy_HC

Gdybyś wiedział coś więcej na temat muru chińskiego (poza tym, że znajduje w Chinach), to zdawałbyś sobie sprawę z tego, że i Ty dałbyś radę go przeskoczyć... Film można porównać do ekranizacji sagi o Wiedźminie, ciężko przetrwać więcej niż 30 minut:/