PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203488}
5,3 12 tys. ocen
5,3 10 1 12207
2,4 9 krytyków
DOA: Dead or Alive
powrót do forum filmu DOA: Dead or Alive

Jeśli ktoś tu się spodziewał poważnego filmu może jeszcze z morałem to wiadomo że nie zostanie zaspokojony. Jednak dla mnie film był bardzo przyjemny, troszke bajkowy ale to nic nie przeszkadza, i w fajny sposób ukazywał sztuki walki:) Jeśli ktoś zna podobne filmy prosze o podanie tytułów.. ale nie z brucem lee!

ocenił(a) film na 7
NATI_85

DOA to amerykańska ekranizacja japońskiej mangi. Film jest całkiem ciekawy i nawet dosyć fajnie ukazał różne sztuki walki ale ja jako fan mangi jestem zawiedziona tym filmem. Gdybym nie oglądała Japońskiej mangi DOA (a jestem wielką fanką rysunkowej Kasumi) nie domyśliłabym się że ten film to jego ekranizacja.
Jeśli chodzi o inne filmy tego typu to jest kłopot. Chyba że zadowolą Cię ekranizacje komiksów, bo tego jest ogrom...

kasumi_ks

jak można oglądać mangę to nie wiem chyba anime, a tak w ogóle to wyszła jakaś manga lub anime DEAD OR ALIVE ? Dla ścisłości jest to ekranizacja megazarąbistej gry(posiadam wszystkie części) i muszę powiedzieć tak:
-Dla gry DOA wydałbym każde pieniądze
-Dla filmu nie warto włączać telewizora
Dlaczego ?
Po prostu trzeba zagrać w DOA a jeśli ktoś nie ma dostępu do tych gier warto sprawdzić ją w akcji np na YouTube i już wszystko wiadomo moja ocena 3/10