PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203488}
5,3 12 tys. ocen
5,3 10 1 12205
2,4 9 krytyków
DOA: Dead or Alive
powrót do forum filmu DOA: Dead or Alive

Ciekawe co będzie lepsze? Albo wyjdą 2 gnioty :-) hehehe

Michal1992

Ja stawiam na Tekkena,uwielbiam tą serie gier aczkolwiek nie widze w tym żadnego ciekawego pomysłu na film,narazie plusem jest to że Haihachiego gra Ken Wentabe.Poczekamy zobaczymy

ocenił(a) film na 3
Edward_Nozycoreki

fabuła gry tekken jest zakręcona jak baranie jajca:) jak ktoś by bardzo chciał to mógłby zrobić pożądny film któremu nic by nie brakowało, film na podstawie tekkena właśnie. Ale nikt tego nie zrobi. Smutne tak zakładać z góry ale tak juz jest poprostu:(

ocenił(a) film na 6
Michal1992

Jeżeli chodzi o gry to wole Tekkena, to Moja ulubiona bijatyka.

ocenił(a) film na 3
InowroclawskiWilk

Ale chodzi o filmy a nie o gry.
Z DOA nie da się za bardzo zrobić dobrego filmu, dlatego już przed obejrzeniem można spokojnie założyć iż będzie kiepski, co potwierdza nędzny trailer. Tekken... oooo... tam dobre wykorzystanie fabuły, pieprznięcie ciężkiego klimatu, odpowiedni dobór aktorów oraz odpowiedni zarys całego tego przedsięwzięcia mógłby zaowocować wspaniałym poważnym ciężkim dorosłym filmem. Ale wiemy wszyscy że tak sie nie stanie:] Czemu ja nie reżyseruje?:)))

Indrid_Cold_84

A z Tekkena co, niby da się zrobić film? Prawda jest taka, że z żadnej bijatyki nie da się zrobić filmu (patrz anime Tekken: The Movie). Dlaczego? - ponieważ wszystkie bijatyki mają fabułę podawaną na papierze (nie wmówisz mi chyba, że z intra któregokolwiek Tekkena wynika więcej niż z tego co powiedzieli twórcy). Poza tym do filmu opartego na nawalance NIGDY nie uda się napisać porządnego scenariusza (np. Mortal Kombat - film był dobry ale skrypt pasował już tylko do gry).

Marek1712

A ja bym chcial zobaczyc film na podstawie HOM&M3: Restoration Of Erathia. Historia ciekawa i jakby sie udalo klimat gry zachowac, to mielibysmy nieeeezly film fantasy. Poki co 'Mortal kombat' (czesc 1) lider wsrod ekranizacji gier PC...

ocenił(a) film na 3
Marek1712

Markus! Znasz ty fabułę Tekkena? Czy wiesz co znajduje się ponad tymi intrami i filmikami z gry? Fabuła jest niesamowicie złożona jak na bijatykę i NA 100% MOŻNA ZROBIĆ DOSKONAŁY FILM NA NIEJ OPARTY!! Tekken to doskonały i trudny temat na film. Szkoda że nie przekonamy się o tym w kinie:]

InowroclawskiWilk

o tak, tekken wymiata xD

Michal1992

Ostatnio widziałam zwisatun DOA i na zwiastunie poprzestane, jezu jak można tracic taśme filmowa na takie coś !!! Chyba nadal niektórzy twórcy uważaja ludzi i podchodzą do nich jak do półgłówków (ale trudne słowo;)...
to tyle jeżeli chodzi o moje zdanie ...

ocenił(a) film na 6
just_chili____

Fajnie że masz dar jasno widzenia i po zwiastunie wiesz jaki będzie film. Ja też tak chceeeee. Wiele filmów które miały dobre zwiastuny, a które oglądałem, były poniżej tego co pokazywał zwiastun, były też dobre filmy które miały beznadziejny zwiastun. Ja też chceee umieć rozpoznawać filmy po zwiastunie (zaoszczędziło by to mój czas)

Michal1992

na prawde nie trzeba byc jasnowidzem żeby domyślec sie jak ten film bedzie wyglądał i jaki poziom bedzie reprezentował, uwierz mi jeżeli w zwiastun był taki żałosny film nie bedzie inny, chyba że ktos jest fanem takiego kina no to zupełnie zmienia postac rzeczy ...

ocenił(a) film na 3
just_chili____

no po takim zwiastunie jaki ma DOA nie można spodziewać się dobrego filmu:) ale dziewoje chętnie obejrze... w domu:)

Indrid_Cold_84

... NIE WĄTPIE ................ :))))))))))))))))JEDYNY POŻYTEK Z TEGO ARCYDZIEŁA ...