PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=203488}
5,3 12 tys. ocen
5,3 10 1 12205
2,4 9 krytyków
DOA: Dead or Alive
powrót do forum filmu DOA: Dead or Alive

Wielkie produkcje , oczekiwane przez wszystkich z wielkim entuziazmem najczęściej kączą się wielkim rozczarownie (Matrix reaktywacja i rewolucje , Kod Da Vinci ,Hostel, Aviator czy nawet seria Resident Evill) . Ten film , który jeszcze nie trafił do kin jest już okrzykniety wielką porażką ! Wszyscy możecie się mylić film ten może okazać się naprawdę miłą niespodziankom (nie mówie tu o oskarze czy jakiejś innej nagrodzie!) chodzi mi o to ,że może będzie się oglądało całkiem miło , letko , niezastanawiając się nad jakimś większym przesłaniem . Mam nadzieje że będzie to film podobny do np. Mortal Kombat 1 , czy do jakiś innych filmów tego typu !

Bar_Corleone

Wiesz... Skoro film przed samą premierą jest chwalony, to znaczy, że mało, kto na niego pójdzie (oczywiście nie licząc zboczeńców, którzy przyjdą na film tylko po to by pooglądać sikoreczki w bikini i to jest chyba grupa, do której film jest adresowany), a co do najbardziej oczekiwanych filmów to wiadomo, że od takiego filmu zbyt wiele się wymaga i po prostu poprzeczka jest zawieszona na zbyt wysokim poziomie i tak to raczej ciężko jest zaspokoić wręcz ogromne oczekiwania widza.

Bar_Corleone

Czy Aviator był wielkim rozczarowaniem??? Chyba nie skoro zebrał kilka oskarów.

rob_al

oj, niestety, był...:( po prostu ten film wymaga odpowiedniego podejścia. Jest to film specyficzny, bo składający się z klisz ale jednocześnie zamknięty w nich i jakby w wizerunku i stylu epoki, w jakiej dzieje się akcja, przefiltrowanym jednocześnie przez tzw. system gwiazdorski, jaki zapanował i długo był regułą w holywoodzkim kinie. Nie mam teraz czasu się rozpisywać na ten temat, bo jestem w pracy ;) No i mamy wzorową i genialna realizację, scenografię oraz bardzo dobrą rolę Di Caprio.

Bar_Corleone

entuziazmem, kączą, niespodziankom, letko, niezastanawiając - ia na tfoim mjejscu poszetłbym do szkoły.