Wielkie produkcje , oczekiwane przez wszystkich z wielkim entuziazmem najczęściej kączą się wielkim rozczarownie (Matrix reaktywacja i rewolucje , Kod Da Vinci ,Hostel, Aviator czy nawet seria Resident Evill) . Ten film , który jeszcze nie trafił do kin jest już okrzykniety wielką porażką ! Wszyscy możecie się mylić film ten może okazać się naprawdę miłą niespodziankom (nie mówie tu o oskarze czy jakiejś innej nagrodzie!) chodzi mi o to ,że może będzie się oglądało całkiem miło , letko , niezastanawiając się nad jakimś większym przesłaniem . Mam nadzieje że będzie to film podobny do np. Mortal Kombat 1 , czy do jakiś innych filmów tego typu !
Wiesz... Skoro film przed samą premierą jest chwalony, to znaczy, że mało, kto na niego pójdzie (oczywiście nie licząc zboczeńców, którzy przyjdą na film tylko po to by pooglądać sikoreczki w bikini i to jest chyba grupa, do której film jest adresowany), a co do najbardziej oczekiwanych filmów to wiadomo, że od takiego filmu zbyt wiele się wymaga i po prostu poprzeczka jest zawieszona na zbyt wysokim poziomie i tak to raczej ciężko jest zaspokoić wręcz ogromne oczekiwania widza.
oj, niestety, był...:( po prostu ten film wymaga odpowiedniego podejścia. Jest to film specyficzny, bo składający się z klisz ale jednocześnie zamknięty w nich i jakby w wizerunku i stylu epoki, w jakiej dzieje się akcja, przefiltrowanym jednocześnie przez tzw. system gwiazdorski, jaki zapanował i długo był regułą w holywoodzkim kinie. Nie mam teraz czasu się rozpisywać na ten temat, bo jestem w pracy ;) No i mamy wzorową i genialna realizację, scenografię oraz bardzo dobrą rolę Di Caprio.