Muszę przyznać, że zawiodłam się oglądając ten film, spodziewałam się czegoś lepszego. Świetne zdjęcia, obsada i reżyser a mimo to coś było nie tak, czegoś w tym filmie brakuje.
re: coś jest nie tak
A czytałaś może reportaże Hanny Krall?
Jestem ciekawa czego brakowało Ci w tym filmie? Umiałąbyś to sprecyzować...? CZy słyszałaś dużo pochlebnych opinii i spodziewałaś się filmu jeszcze lepszego? A może znasz inne role aktorów (Ostałowskiej ,Opani, Pieczyńskiego), które były jeszcze lepsze...? A może po porstu jesteś wielbicielką twórczość Kolskiego, a ten film jakby wyłąmuje się twórczości tego świetnego reżysera?
re trudny
Twój list doskonale może obrazować, jaką odwagą wykazqł się Kolski. Facet swoimi wcześniejszymi, niekomercyjnymi i swoistym style, zdobył grono wiernych widzów. Mógłby kręcić kolejne wersje Historii, czy innego Jańcia i miałoby to odbiorców. Jednak jako twórca ambitny pokazał, że potrafi wyrwać się z tego, porwać no coś nowego.
Stworzył nowy film, tak odmienny od poprzednich i to w dodatku z tak "opykaną" tematyką. I zrobił to bardzo dobrze. Słowa uznania dla mistrza
re wszystko nie tak
Po pierwszym obejrzeniu filmu miałem podobne wrażenia. Jednak ponowne zapoznanie się z filmem spowodowało, że Daleko.. zaliczam do filmów świetnych, doskonałych i niezwykle ciekawych. A, że różni się od innych produkcji Kolskiego więc wielu jego dotychczasowych miłośników z trudem przełyka ten obraz. Brawa za odwagę dla Kolskiego, aplauz za zdjęcia i scenariusz. Film wyśmienity. Gonia obejrzyj jeszcze raz!