Film mi się bardzo podobał i przerósł me oczekiwania! Spodziewałem się czegoś co nie może się równac ze Spider-man'em. Nie jestem z ludzi, którym film się spodobai zaraz dają 10/10 i wypisuja, że cudowny itp. Mój stosunek do filmów jest dośc krytyczny. Jednak powiem szczeże, że ten film jest NAPRAWDĘ GODNY OBEJŻENIA! Gra aktorska na nie złym poziomie (no napewno nie powiem, że jest zła albo super dobra - no ale powiedzmy, że dobra...). Fabuła i sam scenariusz bardziej przystępne niż w Spider-man'ie (choć i tam były dobre). A, co najważniejsze zachował się doskonale klimat komiksu. Na kolejne wyróżnienie zasługuje również znakomicie dobrana muzyka. I kolejny duży + za profesjonalne efekty specjalne, których nie powstydziłoby się żadne studio. Po krótce: film mnie mile zaskoczył. Żyby tylko każdy film Marvel'a stał na takim poziomie... Acha, a co do złotej maliny dla Benka to napewno nie należy się ona nikomu, kogo widać na planie tego filmu. Pozdrawiam wszystkich fanów komiksów Marvel'a i ich ekranizacji ;P