PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559065}

Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94533
3,7 11 krytyków

Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

właśnie skończyłam 2 część i muszę wiedzieć; w której części on umrze?

SPOJLERY. On nie umrze. Przynajmniej nie a dobre. W trzeciej można powiedzieć, że jest jakby martwy, ale Clary go ratuję. W piątej też wydaje się, że umarł, ale w końcu Clary słyszy bicie jego serca. No i mamy jeszcze szóstą niewydają jeszcze książkę. Podobno ktoś z głównych bohaterów zginie, ale nic wiecej nie wiadomo.

Maruchiina

duża ulga ;-) dziękuję

Maruchiina

On nie jest JAKBY martwy... On naprawdę umarł.
Wyjaśnia się to w czwartym tomie (albo piątym? nie potrafię sprecyzować, ale wydaje mi się, że w czwartym, pod koniec) kiedy Jace idzie odnawiać zaklęcia ochronne, bo "ktoś" miesza mu w głowie. Zaklęcia takie nadaje się Nocnym Łowcą po narodzinach (lub wstąpieniu do grupy) by nikt nie miał nad nimi kontroli. Jace, kiedy rodził się na nowo, utracił je.

To znaczy owszem, umrze na końcu trzeciej części, ale Clary poprosi Anioła Razjela o przywrócenie go do zycia i tak też się dzieje. I niby wszystko super, ale w kolejnym tomie się okazuje, że ten krótki pobyt w zaświatach wystarczył, by Jace naraził się na ogromne niebezpieczeństwo ze strony demonów, szczególnie jednego. W 5 cz. Clary używa niebiańskiego miecza, by przebić nim Jace'a i jesli jest wnim więcej zła niż dobra - zginie, jesli nie - przezyje. Po chwili niepwenosci słyszy bicie jego serca i ma już pewnośc, że jest uratowany.

Debilu jak zaznaczasz spojler, to nie wpisuj go w tytule. Myślenie nie boli. Serio...

mareczekp2

podziwiam za rozwinięte słownictwo; spoiler oznacza, że ktoś kto nie chce wiedzieć, co bd dalej nie wchodzi w ten wątek.
i zastanów się zanim obrażasz inne osoby; anonimowość nie oznacza tego, że możesz mówić co Ci się podoba; myślenie naprawdę nie boli

Nie trzeba wchodzić w temat żeby wiedzieć że Jace umrze, bo napisałaś o tym w tytule. Jak mogłaś tego nie zrozumieć? Fraza "śmierć Jace'a" wyświetla się na głównej stronie filmu. Wkurza mnie coś takiego, bo kto tylko wejdzie na stronę filmu, czy oglądał czy też nie(jak ja), wie że Jace umiera, bo uraczyłaś nas tą informacją. Stokrotne dzięki za zepsucie odbioru.

mareczekp2

Ja tam podzielam twoje zdanie. Przeczytalam "śmierć Jace'a" I pomyślałam "kto jest na tyle inteligenty żeby o tym tu pisać" a potem zobaczyłam podpis "Uwaga spojler" co mnie tylko jeszcze bardziej rozbawiło bo nie wiem co jeszcze można zaspojlerować po takim tytule :)

PIĘKNIE POWIEDZIANE. NIE CZYTAŁAM KSIĄŻKI I WCHODZĘ .

ORIANA90

Tak swoją drogą to właśnie skończyłam czytać 4. tom i tak jakoś czułam, że w 5. tomie Jace znów umrze lub coś w tym stylu.