Czy są może już jakieś konkrety odnośnie drugiej części serii? To, że Lily wspomniała we wrześniowym wywiadzie, że zaczęli kręcić, jakoś mi się nie chce wierzyć. Mamy luty. W sieci już coś by było...
Obejrzałam film to zainspirowało mnie do przeczytania serii. Po filmie oczekiwałam drugiej części, a dobór aktorów uważałam za dobry. Po informacji o serialu również poczułam rozczarowanie, historia od początku z nowymi aktorami. Jednak po 2 sezonach i ponownym powrocie do filmu i książki serialowa obsada pasuje mi zdecydowanie dużo bardziej. Clary faktycznie jest ruda, Jace jest tym rosłym przystojniakiem z udręczoną miną i świetnym sarkazmem , Izzy faktycznie ma wszystko na miejscu. Alec'a dopicowali, ale miło się ogląda Daddario, no a Simon jest tym wystraszonym kujonem, który z czasem nabywa pewności siebie.
Wg mnie film był przekozacki, aktorzy super, właśnie tak wyobrazałam sobie Jace'a czy Simona , Clarie czy Magnusa. Nie mogę uwierzyć,ze na podstawie najlepszej książki świata nie kontynuują ekranizacji filmowej a stworzyli beznadziejny serial, który jest przepełniony kiczem i przesadzony, a aktorzy to dno DNA, nawet nie da się na to patrzec.. Jace okropny , Clarie jeszcze gorsza , juz nie wspomne o reszcie tego cyrku!!!
Jest już rok prawie 2018 a nigdzie nie ma informacji o tym czy film powstanie lub nie Wie może ktoś coś na ten temat?
Druga część nie powstanie, w tym roku będzie premiera 3 sezonu serialu "Shadowhunters" na podstawie książek.