Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94569
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Za jakie grzechy Alex ma niby nie zagrać w tym filmie????????????? Tamten jego następca to g*wno podobny do oryginalnej postaci, Alex najlepszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak ci idioci-producenci mogli go wykluczyć????? Czy oni są ślepi, czy jak????????????? Z całym szacunkiem dla ich osoby.

powstało bardzo wiele tego typu tematów więc daruj sobie, oryginalna postać to ta stworzona przez Cassie, a nie Alex ani żaden inny aktor itp, nie sugerujcie się tylko okładką książki, litości, ciekawe co by było gdybyś ty się znalazła na miejscu Jamie'go, miło by ci było gdyby ktoś cię tak obrażał jak ty właśnie jego?
nie obraź się, ale jesteś kolejną fanką ślepo zakochaną w Alexie, a tu takich wiele.... :/

gabry886

Zgadzam się z @gabry w 200%, ma świętą rację. Ja osobiście jestem fanką książki i zależy mi na tym, żeby aktor dobrze zagrał postać, a nie żeby tym aktorem koniecznie był Alex.
Do tego, sorry, ale producenci to nie Trójca Święta. Więc jak już, to raczej "...dla ich osób", nie "osoby".

ocenił(a) film na 6
gabry886

Nareszcie ktoś dobrze to ujął. Nie mam nic do dodania. :)

ocenił(a) film na 5
gabry886

Lubie To .. xD !!

poza tym producenci wcale go nie wykluczyli, jako pierwszy z wszystkich aktorów dostał propozycję i jej nie przyjął

użytkownik usunięty
gabry886

Ja nie chciałam obrażać tamtego aktora, wiecie? Oglądałam z nim już kilka filmów i uważam, że jest naprawdę dobrym aktorem, a mówiąc, że jest g*wno podobny do postaci, nie miałam zamiaru go obrażać, tylko stwierdziłam swoje zdanie. I NIE - powtarzam - NIE JESTEM WIELKĄ FANKĄ ALEXA, ale fakt, że jest jednym z moich ulubionych aktorów. Po prostu chodziło mi o to, że Alex jest bardziej podobny do tamtej postaci, ale nie wiedziałam, że odrzucił tą rolę, więc zwracam honor i bardzo przepraszam. Następnym razem, przeczytam dokładnie, a potem się wyrażę. I jeszcze raz przepraszam, mimo wszystko nadal uważam, że Alex byłby lepszy, no ale skoro odrzucił, to nie ma tu nic do gadania. Pozostaje mi zakończyć ten temat.

to ja się znowu powtórzę: do jakiej postaci Alex jest podobny? w książce nie było obrazków żeby to stwierdzić. Jace był blondynem, Alex jak i zarówno Jamie też, wysoki - obaj panowie tacy są, można tak wymieniać te cechy, ale postać opisaną w książce każdy może sobie wyobrazić jak chce, niekoniecznie będzie to Alex :/ Jeżeli twierdzisz, że go nie obraziłaś to przeczytaj jeszcze raz swój komentarz, wyrażanie opinii gdy nie jest się dostatecznie poinformowanym też nie jest dobre.

gabry886

Ludzie .. !! Wyluzujcie !!!! rozumiem waaas .. ;P Ja też chciałam/ Chce Alexa ,ale To nie jedyny jego film.. Np Beastly ..;P Jest naprawde fajny . ^^ a co do Jamie'go to : Poczekamy zobaczymy ;]

DevilOrAngel

Beastly akurat nie oglądałam, ale koleżanka mi mówiła, że film nie ma w sobie nic nadzwyczajnego, zresztą już książka była nudna :/ Alex mógłby się wreszcie odczepić od tych filmów "familijnych" i zagrać coś normalnego, jestem ciekawa jak mu pójdzie gra striptizera i mam nadzieję, że będzie się trzymał nieco odważniejszych ról ;)

gabry886

Striptizera .. o_O :P ..Woow .. musze to zobaczyc ..<haha> Mnie taam sie film podobał .. xD Może dlatego , ze lubie fantastyy chociaz sama juz niewiem .. ;D

ocenił(a) film na 6
DevilOrAngel

Ja osobiscie sie ciesze ze zagra striptizera ^^ A co do Jamie'go nie pasuje mi on to roli Jace ... Nawet nie musi byc juz Pettyfer ale przeciez na swiecie jest tylu bardziej pasujacych aktorow ... I nie mowcie mi prosze ze po stylizacji bd wygladal inaczej bo to nieprawda ... Nie kazda osoba ktora lubi aktora/aktorke ma 13 lat -.- Jakies zabobony ;D

Wampirzycaaaa

Yhmm ..;D Szczerze to niewiem czy się ciesze , że graa ..ale z pewnością bd oglądac ..<haha>

a co do roli Jace'a to yyhmmm , Mnie już to zwisa kto go gra .. ale mam nadzieje ze nie spipeprzy tej roli aż taak , ;D A czasami noo cuż jednak charakterycazja może zdziałać cuda ale to tez musi być dobra charakteryzator/ka

Oczywiście , że nie tylko 13-latki ..;D Ja np. nie mam 13 ..;D

DevilOrAngel

Dziewczyny, ale nam nie chodzi z @gabry o lubienie jakiegoś aktora czy aktorki- sama wielu wprost uwielbiam, a nie mam 13 lat od dawna;P Chodziło nam o to, że jest różnica pomiędzy byciem fanem, a czymś w rodzaju... no cóż, obsesji?;P Chodzi mi o obrażanie się na film, którego się jeszcze nawet nie widziało tylko dlatego, że ktoś tam zagra lub nie zagra;P Naprawdę, ja osobiście nie lubię np. Roberta Pattinsona, ale nie będę gadać na Water for Elephants, którego nawet nie widziałam tylko dlatego, że on tam gra- rozumiecie, o co mi chodzi?;P

Ava713

Boże, Ava jak my się zgadzamy :D Chociaż co do Pattinsona to nie wiem... czasami jak palnie jakiś tekst jak np na MMA 2011 do Reese Witherspoon "I didn't cut you. But f*cked you" to idzie się polać ze śmiechu, ale nie nazwałabym tego obsesją, bo jak Paris Hilton coś powie to też można lać w gacie. 13 też mam już dawno za sobą i niezmiernie się z tego cieszę :D

gabry886

Oj, zgadzamy się, zgadzamy;D Ale to wiesz, jak coś jest zabawnego, to jest zabawne, wszystko jedno, kto to powiedział;P Co do 13 lat- nie były takie złe, ale jakoś bym się 5 razy zastanowiła, jakbym mogła mieć je z powrotem, czym bym je zechciała;D;P

Ava713

A ja Wam powiem, że 13 lat niedawno skończyłam ;) Większość fanów "Darów Anioła" w moim wieku jest za Alex`em, sugerując się tylko okładką. Naprawdę, trochę wyobraźni! Alex z początku mi pasował... Potem jakoś przestał. Gdy okazało się, że Jamie zagra Jace`a byłam wniebowzięta! Bardzo go lubię i według mnie jest przystojny (ma piękny uśmiech, który Jace po prostu musi mieć. Ach, te ironiczne uśmieszki :D). Jak dla mnie pasuje.

To znaczy... wiecie, ja w ogóle nie jestem za ekranizacją, obawiam się, że po premierze pojawią się tutaj "wielkie fanki DA, które zobaczyły sobie film i sądzą, że mogą nazwać się fankami, ajć!"...

A co do Roberta Pattinosna (och, robi się mały offtop! ^^), to bardzo go lubię. Nie jestem jego fanką, jednak jest według mnie dobrym aktorem. No i jego akcent - ach, jak ja lubię Brytyjczyków :3

Ralivia

Oooo takkk... Angielski akcent u facetów, mniam :D

gabry886

Ehhh,ci Brytyjczycy...;D;D;D

Ava713

mimo że dodałam własny temat czemu jamie a nie alex ale zrobiłam to zanim wiedziałam o tym zresztą ujęłam to w temacie ale w sumie po rozmowie przeczytanej tutaj powiem jedno charakteryzacja i make-up zmieniają człowieka zobaczymy jak to zagra a potem ocenimy czy jechać go po całości czy może mu pogratulować poczekamy zobaczymy

ocenił(a) film na 8

Ja to też ucieszyłam się jak przeczytałam, że Alex ma zagrać Jace'a, bo jak czytałam książkę, to jak sobie go wyobrażałam, to właśnie takiego jak Alex, i dziwnie mi teraz z tą myślą, że ktoś inny zagra Jace'a...

Moim zdaniem Alex jest najlepszy ja nie wiem dlaczego oni go nie wybrali !!!! Nawet alex jest podobny do Jace'a !!!! A jak patrzyłam tego aktora co wybrali !!! On jest okropny !! Ja chce Alexa !!! :( To nie jest fair !!!!

KathrineKill_me

O Boże to straszne!!! Aaaa!!!...... :D :P XD
A tak w ogóle to zastanawiam się kiedy w końcu ci od "materiałów" zmienią Alexa na Jamie'go i dodadzą opis. Jakaś zagorzała fanka pododawała całą "fanowską" obsadę :D ludzie.... normalnie teraz to już leje ze śmiechu :P

ocenił(a) film na 4
gabry886

alex ma lat 22 a jace po pierwsze NIE MA NA NAZWISKO WAYLAND a po drugie ma lat 16. Książek wyjdzie 6 części i jak sobie wyobrażacie wy, fani alexa 27-latka grającego 17 czy 18 letniego jace'a. pomyślcie. lepiej aby wybrali jakiegoś 16 albo nawet 15-latka do takiej roli. żaden makijaż nie zamaskuje 10 lat różnicy.

maia_m

w sumie masz rację, ale po pierwsze nie wiemy czy wszystkie części zekranizują, po drugie Jace nie tak od razu się dowiedział o tym, że nie jest Wayland (zresztą 3 część czytałam dosyć dawno, a w tej książce było dużo o jego pochodzeniu, prawdziwych rodzicach itp, więc na ich miejscu też pozostałabym przy Wayland), po trzecie Alex jeszcze ma 21 lat, no i Jamie jest od niego niby starszy o 2 lata, ale jakoś tak młodziej wygląda i czytałam na pewnym forum wpis jakiejś dziewczyny na temat JCB, bardzo mi się spodobał, bo pisała (cytuję) "ten koleś ma taką morde, że może dobrze zagrać mordercze, seksowne jak i aroganckie spojrzenie Jace'a" :D

gabry886

Nie moge .. ;D
Booomba nie powiem .. ;P
Chce zobaczyć to jego " mordercze, seksowne, aroganckie " spojrzenie .. <cwaniak..

DevilOrAngel

Ja też chcę;D

Ava713

Dobre !!! :D Ja też chce !!! :D

KathrineKill_me

Noo teraz to pewnie wszystcy z ciekawości chca .. ;D
Nie ma to jaak ciekawość , a przecież to 1 stopień do piekła <cwaniak>
haahaa .. :P

DevilOrAngel

Jamie jest najlepszym aktorem, który mogłby zagrac Jace'a. To tylko moja opinia, ale Jamie jest o wiele lepszym aktorem niż Alex. Po za tym Jamie ma takie spojrzenie, którym mnie urzekł, jestem pewna, że spisze się świetnie w roli Jace'a. A co do Alexa i filmu "beastly" nie wiem co w nim fajnego. Książka była świetna, a jak z ekranizacjami czasem bywa - film beznadziejny, nie wspominając o sztucznej grze Alexa. Co z tego, że przystojny, skoro gra jak kłoda? Jamie gra o wiele lepiej.

użytkownik usunięty
serenitylane

człowiek potrafi przyznać się do błędów, teraz gdy trochę ochłonęłam, stwierdziłam, że Jamie jest całkiem dobrym aktorem do tej roli, ale troszkę nadal mi szkoda, że Alex nie zagra w tym filmie. nie powinnam go obrażać, nawet jak miałam żal do producentów (całkiem niesłuszny, bo to Alex odrzucił to rolę). co do tego, kto jest lepszy, nie będę się już spierała, stwierdziłam, że każdy ma przecież inne zdanie i ma prawo do wyrażania swoich opinii. jednym może się podobać Alex, drugim nie. tak samo z Jamie. teraz doszłam do pewnych refleksji, myślę, że nie powinnam skreślać tego filmu na straty. być może faktycznie będzie udany.

Dosłownie się z Tobą zgadzam !! Ale nie zgodze się z "serenitylane" Alex jest naprawde dobrym aktorem.. !!
A co do Jamie'go To nie mam POJĘCIA , bo jeszcze w rzadnym filmie go niewidziałam w umie to widziałam ale grał tyle co nic "zmierzch" mam na myśli !! Jeśli znacie jakieś filmy gdzie graa większą role to podajcie a z chęcią oglądne :P

ocenił(a) film na 6
DevilOrAngel

Serial "Camelot" może? Gra tam młodego Artura
Jamie ma w sobie coś hipnotyzującego. Sama nie wiem, co takiego, ale ma. Ogromne oczy. Jak zrobią mu je na bursztynowo, to będzie robić wrażenie. Chociaż oryginalny kolor jest niezły.
Jak zobaczyłam okładkę Miasta kości moje pierwsze skojarzenie, automatyczne, było "Alex Pettyfer". Czytając, też widziałam w tej roli Alexa. Nie zagra Jace'a, trudno. Trzeba dać szansę Jamiemu a nie z góry zakładać, że na pewno nie będzie lepszy niż Alex.

dancerka

Camelot .. O.O
Haaa pierwszze słysze ..xD
Jaa tam nic nie widze w nim hipnotyzującego !! Alee i taak obejze ten cały serail i oczywiscie "The Mortal... " !!

maia_m

O rany! straszne! Dziwne jednak jest to, że Paul Wesley ma 27 lat i gra 17-latka. No i co? Nic. Tak samo Alex mógłby zagrać 17-latka. Ja także byłam za tym, by to Pettyfer grał Jace'a, niestety zrezygnował. Cóż, warto dać szansę Jamie'mu, ale jeśli spapra sprawę, będzie przekreślony na mojej liście :/

ocenił(a) film na 5

Widzę, że tu trwa bardzo zawzięta kłótnia itd. Wypowiem się jednak zgodnie z pierwotnym tematem. Z tego co mi wiadomo i z tego co się dowiedziałam to Alex SAM ZREZYGNOWAŁ z tej roli ( a co ważniejsze, wcale jej nigdy nie przyjął ), więc strasznie mi się nie podoba i jest nie na miejscu obrażanie Jamie'go. I mnie krew zalewa jak czytam takie rzeczy.

Emmea

Dobrze powiedziane .. ;P

użytkownik usunięty
DevilOrAngel

gdybyście doczytali do ostatniej wypowiedzi, wiedzielibyście, że przyznałam się do błędu.

użytkownik usunięty

i to moje ostatnie słowo na tym forum, nie mam zamiaru już się na ten temat wypowiadać. wyjaśnienia wyżej.

ocenił(a) film na 5

Wybacz, racja. Zwracam honor. Przepraszam, wpierw faktycznie należało przeczytać do końca.

ocenił(a) film na 6

Ogólnie Alex musiał zrezygnować ... Podobno z powodu astmy. A patrząc teraz ... Jamie nie jest taki straszny ;D

Wampirzycaaaa

Cooo .... o_O
A co do tego ma astma ? bo chyba nie bardzo kumam o co Ci chodzi ;P

ocenił(a) film na 6
DevilOrAngel

Ja też nie ale słyszałam że na stronie Clare jest informacja że własnie dlatego zrezygnował. Moja pierwsza myśl jak o tym usłyszałam : Od kiedy on ma astme?! . ;D Miał zagrać w Eragonie ale nie zagrał bo boi się latać samolotami o.O xD Więc nigdy nic nie wiadomo ... I wierz mi nie wiem co ma do tego astma ...

Wampirzycaaaa

Z tym Eragonem ...
No co Ty .. o_O ... WoooW , wiedziałam , że ten gość co go grał to jakiś niewypał <nie obrażąjąć nikogo> ale toAlexa teeej roli bym się wrzyciu nie spodziewała .. :D
A co to Jamie'go tooo hmmm.. Nie wiem co napisać xD Ściągnełam tego całego "Camelot" i jakoś nie moge tego obejrzeć .. ;/ Zabieram sie i zabieram a jakoś i taak kończe na innym filmie ..; P

DevilOrAngel

haha :D ja się tak zabieram za Priest z Lily ?Collins ;P Z Eragonem i strachem przed lataniem coś słyszałam, a na Cmelota mnie nie bierze, bo nie lubię takich seriali ;P

gabry886

Haahaa .. Seriale lubie :P ale jakoś po prostu nie idzie mi to ogladanie .. "Camelot "

Podobno Alex zagrałby w 1, 2 częściach, ale nie chciał w 6 więc sie nie zgodził.

Alex_Love

Jeeezu.. ;D
A z kąd wiesz jeśli moge spytać .. xD

ocenił(a) film na 5
DevilOrAngel

Eeeee no co ty - albo grać we wszystkich częściach albo w żadnej a poza tym....pomyślcie ile lat miałby Alex podczas kręcenia 6 części Darów Anioła haha xD podchodziłby pod 30 jak nic heh ;D

little_freak

Łoooo to już staruszek .. z niego .. ;D

ocenił(a) film na 5
DevilOrAngel

kurde....ale w sumie Jamie ma teraz 23 lata haha xD Ooooo a Alex 21 xD kurde.....czyli coś pokręciłam ;P