Teraz powiedzcie mi jak to możliwe że minęły 3 dni po premierze i już ma ocenę 8,5?!?!?!? Przecież to jest zwykły żadne arcydzieło!!!!! I rednols czy jak mu tam ocena 9,6. Taaaaak. To za 20 lat zaco efton będzie miał ocenę za film z jakimś durnym tancerzem ocenę 9,8?!?!?!? Błagam to jest zwykły marvelik!!!!!!!!
To nie jest zwykly marvelik, to Deadpool.
Tak wysoka ocena, poniewaz jest to dosc wierne odwzorowanie komiksu, co do Ryana Reynoldsa, pokazal jak powinien wygladac Deadpool, wiec pewnie stad ma okolo 9.5
Tylko wiesz co wg wspaniałego rankingu filmwebu, ten twój deadpool jest lepszy niż takie klasyki jak: pół żartem pół serio, za kilka dolarów więcej, i okno na podwórze! błagam cie... Dobrych scen akcji i humoru nie można porównać do napięcia Hitchcocka, Twarzy estwooda, i MARYLIN MONROE (legendy kina jakbyś nie wiedział) . Oczywiście to tylko moje zdanie.
Wyluzuj. Głośne filmy zawsze po premierze lądują wysoko w rankingu, by później systematycznie spadać.
Mniej mnie boli wysoka ocena Deadpoola, która i tak spadnie do poziomu 8.1 - 8.2 niż top 2 dla nietykalnych czy obsadzanie top 10 aktorami z HP i Władcy Pierścieni. Praktycznie wszystkie rankingi zostały przemodelowane przez ludzi poniżej 18 roku życia ( De Niro wypadł poza top 30, a Depp, Cumberbatch i Downey Jr są na czołowych miejscach). Niech raz trafi do czołówki film dla dorosłych, który dla fanów Avengersów jest za trudny w odbiorze :)
Nie można i dlatego nie warto porównywać. Mówisz o różnych typach filmów i różnych czasach. Pamiętaj, że różne filmy w swoich kategoriach mogą zasługiwać na wysokie oceny mimo, ze względem ogółu może to wypadać inaczej.
Popieram, poza tym "O gustach sie nie dyskutuje", proba przekonania drugiej osoby do swojej racji zazwyczaj w takich rzypadkach konczy sie klotnia, a z racji, ze to internet, to bardzo często dochodzi do bezsensownych i niepotrzebnych wyzwisk