PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468199}
7,6 2,7 tys. ocen
7,6 10 1 2726
Death Note: R - Genshisuru Kami
powrót do forum filmu Death Note: R - Genshisuru Kami

w życiu nie widziałem takiego anime czy nawet filmu, w którym napięcie jest TAK niesamowite.Fabuła,dedukcja śledztwa są genialne,KAŻDY powinien się zainteresować tym tytułem nie tylko fani anime.Przyciąga do ekranu jak magnes i nie pozwala odejść.

DemonChris21

dokładnie. poza tym Raito do złudzenia przypomina mi Raskolnikowa ze "Zbrodni i kary" :P chęć eliminacji jednostek szkodliwych dla społeczeństwa, motyw ten sam tyle, że znacznie bardziej rozbudowany.

zgadnij_kto5

TAK TAK TAK :D
Raskolnikow - to samo skojarzenie :D
Motyw zbrodni, kary, wymierzania sprawiedliwości na własną rękę, dwuznaczność moralna bohatera: KOCHAM PODOBNE MOTYWY :D

elfka77

a rozmowy Raito z L prawie jak Raskolnikowa z Porfirym ;]
mój również jeden z ulubionych motywów :D

zgadnij_kto5

No, dokładnie :) I przypatrywanie się każdej najdrobniejszej rzeczy, każdy mały szczegół jest istotny... Spojrzenie, gest, ton głosu może wszystko zdradzić :) Genialny jest już sam ów pojedynek dwóch wielkich racji i dwóch niezwykłych intelektów. Coś wspaniałego :)
Pozdrawiam!

zgadnij_kto5

Mi też Light od razu skojarzył się z Raskolnikowem. przekonanie, że wybitne jednostki mają prawo oczyścić świat ze złych ludzi.

DemonChris21

dokładnie

a grafika... powala na kolana

Jak obejrzałam to anime to ptzez 2 tygodnie (no, może lekko przesadzam) nie mogłam przetać myśleć, o tym, że "CHCĘ WIĘCEJ!"

To jest majstersztyk majstersztyków