Zna ktoś grę PC w tych klimatach (nie licząc staroci typy Carmageddon)? Aż się prosi żeby zrobić grę na podstawie filmu, skoro robią transformers, terminator....
Sprawdź Armagedon Riders/Clutch jak lubisz Carmageddon powinna przypaść Ci do gustu.
barnout....................................................................
...........................................................................
to że jakaś gra jest stara (z Twojego postu wnioskuje że jest pewnie starsza od Ciebie) to nie znaczy że można o niej mówić ,,staroć''. Staroć to określenie na rzeczy które są stare i nikomu niepotrzebne tak jak np stare meble, które trzeba wyrzucić - o nich sie mówi staroć. Ale napewno nie mówi sie tak o grach które napewno wniosły do świata gier więcej niż my wszyscy tutaj razem wzięci- troche szacunku.
Ja proponuję "Mashed". Co prawda kamera jest jakby ze śmigłowca, ale da radę się przyzwyczaić :) Sobie zainstaluję :D
Nie pytałem o definicje, tylko o coś podobnego, jak bym tego nie napisał, to zaraz zaczęła by się dyskusja o carmagedon. I nie jest ode mnie starsza, "z Twojego postu wnioskuje że" powinieneś kupić wreszcie nowy komputer.
a ja bym proponowal gre z ps1 hmmm bardzo podobna do tego filmu na poczatku myslalem ze na jej podstawie jest zrobiony ten film tylko za ch*ja nie moge sobie przypomniec jej tytulu
Też polecam CrashDay. świetna gierka za niską cenę. Ma pare bugów ale nie przeszkadzają ak strasznie.
Najbardziej przypominająca gra klimat filmu to moim zdaniem Redline stara gra, ale jara super się gra.
Jeśli lubisz starocie, to ja polecam jedną z gier mojego dzieciństwa - "Destruction Derby 2". Tam był tryb walki na arenie, gdzie celem jest przeżycie i zniszczenie innych samochodów. Niestety w grze nie ma żadnych broni i samochody trzeba niszczyć w "tradycyjny" sposób.
To ja jeszcze wspomnę o starej co prawda gierce ale w klimacie - "Death Rally". Grafika dziś strasznie kole w oczy,gra jest prosta i może szybko się znudzić no ale.... Od tak dla uzupełnienia listy....
Jest gra mmo mniej więcej o tym samym(powstała wcześniej) - Upshift Strike Racer
wypróbuj Split Second (z tego roku), symulatorem to nie jest ale wyścigi są bardzo dynamiczne, a wszystko kręci się wokół aktywowania pułapek rozsianych po trasie wyścigu (by przeszkadzać innym zawodnikom, oczywiście).
Na telefony jest Death Race, nawet w PL. Na PC jest jeszcze ciekawe Death Track Resurrection od kolegów z Rosji.
najciekawsze to chyba pierwszy Carmageddon, klasyk Death Rally (Duke Nukem tam jest!), niedoceniony Mashed, jedna z moich ulubionych gier, kiedy miałem pierwszą Playstation - Twisted Metal 1-4 oraz Split/Second ale niestety tylko przez pierwszych kilka godzin bawi
Nie czytałem wszystkich postów i nie wiem czy było mówione o tej grze,ale istnieje gra o nazwie "Death Rally" tylko jest dosyć stara z 1996 roku http://www.remedygames.com/games/deathrally jest te do sciagniecia tzlko chzba nie y tej stronz,jezeli podoba wam sie widok od tzw. góry (jak gta) to polecam