PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226261
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

10/10

ocenił(a) film na 8

Oczywiście każdy kto dokładnie obejrzał film i popracował troche muzgiem nie zauważył tam zadnych niedociągnięć!!! Wszystko jest elegancko poukładane:P Filmik oczywiście jest zakręcony, ale pozytywnie. Film jest mądry, jest dużo akcji, jest Danzel... czego chcieć więcej?! Super film!

ocenił(a) film na 8
cris88

no i ja sie z kolegą w pełni zgadzam. Jak dla mnie początek troszkę rozlazły, ale potem akcja nabiera tempa i robi sie naprawdę Ciekawie. 8/10

ocenił(a) film na 8
gemmell_2

film całkiem ciekawy, fabuła interesująca i dobra rola aktorów. 8/10. Do tych co piszą że film to bajka- chyba nie wiecie na czym polega gatunek filmów Sci-Fi. Skoro według was Deja Vu przez tą bajkę jest beznadziejny to co sądzicie o matrixie i gwiezdnych wojnach?

ocenił(a) film na 6
helmen

Raczej większość ludzi wie co to jest film Sci-Fi. Musisz zrozumieć różnicę pomiędzy takimi filmami jak Gwiezdne Wojny a Deja Vu. Jeśli twórcy filmu wymyślą sobie swój własny świat i prawa nim rządzące to mogą sobie tam robić co chcą. W Deja Vu wszystko dzieje się w "naszym" świecie. Jedyne Sci-Fi to wehikuł czasu i tu tkwi problem. Film musi składać się w jakąś sensowną całość. Filmy traktujące o podróżach w czasie są z reguły trudne do zrobienia, ponieważ jest na ten temat wiele teorii i sami jeszcze nie do końca możemy pojąć skutki takich podróży. Ten film nie sprostał temu zagadnieniu wcale. Scenarzyści poszli w zbyt wielu momentach na łatwiznę i to jest największy ból. Nie będę tu wymieniał tych scen bo byłby to spoiler.
Chyba warto obejrzeć by samemu się przekonać.

ocenił(a) film na 8
von_Vogt

Rozpisałeś się i po co?!:P Widocznie myślałeś że o tym nie wiem. Wehikuł czasu w/g mnie nie jest problemem a cały film jest sensowną całością.
"...jest na ten temat wiele teorii i sami jeszcze nie do końca możemy pojąć skutki takich podróży." - zgadza się i scenarzyści podejrzewam byli tego samego zdania, więc nie kombinowali zbytnio.
"Chyba warto obejrzeć by samemu się przekonać" - zgadza się:D

ocenił(a) film na 6
cris88

1. Chyba nie wiesz na czym polega forum na tej stronie. Nie odpowiedziałem tobie, a innemu użytkownikowi.
2. Skoro dla ciebie podróże w czasie jak to napisałeś nie są problemem to szkoda, że scenarzyści nie skonsultowali się z tobą. Może film wyszedł by dużo 'lepszy'. Tak dla przedszkolaków w sam raz.
3. Najpierw piszesz, że wehikuł to nie problem a potem że film jest sensowną całością. Sam sobie zaprzeczasz człowieku. Film ma tyle dziur co ser szwajcarski.
4. Stwierdzając, że scenarzyści nie kombinowali zbytnio znów sobie zaprzeczasz. Jak film może być dobry skoro scenariusz jest mocno niedopracowany? Fakt, że dla połowy Amerykanów i takich ludzi jak ty to oni się wysilać nie musieli i tak łyknęliście co Wam dali.
5. Filmu nie polecam. Napisałem tylko, że warto się przekonać bo na łamach forum nie można przedłożyć niedociągnięć scenariusza by nie spoilerować. Dla mnie film 4/10, wiec po prostu poniżej oczekiwań.

ocenił(a) film na 8
von_Vogt

1. Przepraszam nie zauważyłem
2. Czytanie ze zrozumieniem kolego to nie jest chyba twoją mocną stroną...
3. Nie znalazłem problemu z wehikułem czasu do tej pory, więc skąd twoje zdziwienie że nie znalazłem dziur w twoim serze
4. Bez komentarza. Scenariusz I klasa!
5. A ja plecam:P

ocenił(a) film na 8
cris88

podpisuje sie pod tymi komentarzami, film jest bardzo dobry, niebanalny. Zupełnie nie rozumiem ludzi którzy piszą że film jest dno, jak to jest dno to nie wiem co jest dobre. 8/10

ocenił(a) film na 6
cris88

Cytat: "Oczywiście każdy kto dokładnie obejrzał film i popracował troche muzgiem nie zauważył tam zadnych niedociągnięć!!!"

Proponuję ci popracować trochę MÓZGIEM zanim coś napiszesz.