Byłem na tym filmie w kinie,teraz mam go na dvd.Po pierwsze chciałbym zanzaczyc ze tytul jest bardziej chwytyem marketingowym niz adekwatnym tytulem i to troche razi.Niewatpliwym minusem filmu jest jego niedorzecznosc i to ze nie da rady poukladac w glowie niektorych motywow tak by mialo to glebszyu sens.Jest troche naciagany ale ma ogrmona zalete,wciaga jak cholera,przynjamniej mnie.Niby domyslamy sie konca ale i tak z zaciekawiem i zaanagazowaniem ogladamy poczynania washingtonai grupy specjalnej.Jak na film akcji nie zabraklo strzelanin,wybuchow i poscigu ktory jest niesamowity,ten pomysl najbardzije spodobal mi sie w filmie,jest to napewno nowosc i imponuje mi ten pomysl.Co do aktrostwa to stoi na wyskoim poziomie a Denzel oczywiscie skreowal postac ktora intryguje i przyciaga do ekranu.Ten aktopr ma w sobie cos takeigo ze przykuwa do ekranu i magnetyzuje widze,przynjamniej mnie:)
Reasumując nie jest to film wybitny dla dretwych koneserow tylko sensacja czy tez thriller stojacy na wysokim poziomie aktorsik i wizyalnum,Sa wady takie jak naciagane,niedorzecznosc i mozna by jeszcze cos zaliczyc ale przeciez nie mozna oczekwic od filmu czysto ozrywkowego glebzego sensu i przeslania.Najwazniejsze ze ten film wciaga i trzyma w napieciu,dla ludzi szukajacycj czegos nowego z uporem maniaka przypominam posci za samochodem w przeszlosci.
Pozdrawiam,piszcie co sadzicie o ty mfilmie w odniesieniu do tej mini recenzji:)
z thrillerem nie ma nic wspolnego, bo wlasnie jest przewidywalny ;) zgodze sie, ze bardziej jest filmem akcji. Oprocz Denzela dobrze wypadl w tym filmie James Cavaziel(ten zły). Co do calosci wypowiedzialem sie w osobnym poscie.
"Po pierwsze chciałbym zanzaczyc ze tytul jest bardziej chwytyem marketingowym niz adekwatnym tytulem i to troche razi"
faktycznie to co przezywa Doug ma niewiele wspolnego z uczuciem 'deja vu'....ale juz to co moga czuc pasazerowie promu bardziej pasuje ;]
bardziej wg mnie papra tu sprawe reklama, ktora nie pozostawia zludzien kogo dotyczy tytul....a szkoda, bo hasla w stylu "gdy poczujesz deja vu to pomysl...byc moze ktos w twoim otoczeniu probuje naprawic przeszlosc" brzmia rownie zachecajaco ;)