PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226261
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

Pomysł by połączyć poważny thiller z czymś tak absurdalnym jak podróże w czasie uważam za beznadziejny. Tym bardziej grzebanie w przeszłości i wpływ tego na przyszłość. Zamiast po prostu oglądać film cały czas zastanawiałem się czemu coś przebiega tak, a nie inaczej. Ale no cóż Tony Scot to marny reżyser i bardziej sensownej fabuły nie potrafił wymyśleć.

amon_5

rezyser nie jest od wymyslania fabuly.....i wszystko jasne :]

ocenił(a) film na 1
Pamato

no cze
a jeśli film jest autorski i reżyser jest twórcą scenariusza?
a znam i takich co robią też montaż i czasem zdjęcia:)
pozdr

profix

wtedy jest ZAROWNO rezyserem, scenarzysta czy kim tam jeszcze chcesz, sam sobie odpowiedziales....

ja mowie ogolnie o specyfice ZAWODU jako calosci....poza tym topic jest o konkretnym filmie i konkretnym rezyserze....

ocenił(a) film na 1
Pamato

no przeciez wiem że o konkretnym rezyserze, przyczepiłem się z wrodzonej skłonności do czepiania sie heheheh, tez widze odwiedzasz jeszcze fora deja vu, ja również popatrze od czasu do czasu co słychać.
nara

amon_5

Głupi? Wydaje Ci się to tak nierealne? Na świecie dzieje się coraz więcej mniej lub bardziej przerażających rzeczy, człowiek odkrywa coraz to wymyślniejsze "nadprzyrodzone" zjawiska i dzieją się rzeczy, o których ludzie choćby kilkadziesiąt lat temu nawet nie pomyśleli. Teraz to wszystko jest "głupie" (choć dla mnie ciekawe i błyskotliwe, ale to Twoje zdanie i nie będę polemizować), ale kto wie jak będzie za jakiś czas?

Zastanów się.

amon_5

Film był nawet fajny, ale oglądając go miałam takie same wrażenia jak ty. Początek b. dobry (właśnie na coś takiego liczyłam), ale wprowadzenie tych podróż w czasie trochę mi nie pasowało. Nie chodzi nawet o absurd, ale liczyłam na coś bardziej hmmm...realnego.

seyre

film nie był fajny
fajny to był MATRIX!jedynka
na podstawie noweli Strugackich(chyba)