PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226261
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

Ta technologia pokazana w filmie niby bazująca na obrazach z satelitów to jakaś totalna bzdura. Podobnego nonsensu nie widziałem w kinie dawno albo nigdy, a już z pewnością nie na tym poziomie, jedyne co mi przychodzi do głowy to system z batmana kiedy to komórki na zasadzie sonaru tworzyły mu obraz. Też absurdalne ale ma 100x więcej sensu niż to pokazane w filmie Deja Vu. Ja jako inżynier, który z zainteresowaniem śledzi wiadomości ze świata nauki itp. itd. po prostu nie jestem w stanie tego przełknąć. Poziom absurdu sięgnął dla mnie zenitu w 42 minucie filmu. Autentycznie czuję się obrażany każdą kolejną sekundą tego widowiska. Widzenie przez ściany, przybliżanie dowolnie jak się chce, możliwość przenoszenie się w każde miejsce...jedna minuta takiej....możliwości pochłonęłaby tyle informacji że pewnie kilka kontynentów trzeba byłoby zasiać serwerami...poza tym co za sens w tym, że widzi się na 4 dni w tył...po prostu masakra. Bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot. Jestem bardzo zawiedziony i wlepiam temu filmowi ocenę 3. Z punktu widzenia sztuki filmowej film jest pewnie i spoko, ale fabuły która cała kompletnie opiera się na jednym - nie można tego nazwać inaczej niż - KRETYŃSKIM pomyśle, nie wybaczę.

ocenił(a) film na 7
Pabulon

Wi-Vi, aczkolwiek poczytaj o wojskowym programie na temat takich sonarów, które nie tylko pokazują architekturę wnętrz, ale też jej umeblowanie i gdzie aktualnie przebywają żywe jednostki.
Po drugie, zanim zaczniesz oceniać i komentować filmy, zapoznaj się z definicja "Science-Fiction", przetłumaczę Ci, to może nie będziesz musiał czytać czym to jest i się domyślisz. Naukowa fikcja...