PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226262
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

Deja Vu- http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

Moim zdaniem ten film nie powinien miec takiego tytułu jaki ma.
Deja vu to w ogoole inne zjawisko niz to co ma miejsce w tym filmie.
Tak jak wiele jest naciagnaych scen w filmie tak i sam tytuł równiez. Pewnie mnie niektórzy skrytykuja itp ale to jest moje osobiste odczucie. Bo ten film to zwykłe skomplikowane, zagmatwane sc-fi-ction/akcja
W filmie "tylko" przenosza sie w czasie, a pewnie kazdy z Was miał doczucie zjawiska nazywanego Deja Vu wiec wiecie o co mi chodzi.

Film 7/10

Widziałem lepsze filmy o tematyce przenoszenia sie i podrózy w czasie.
Do tego jak juz pisałem troche w tym filmie niedoróbek i naciagnacyh scen.

Pozdrawiam

bartek0386

zalezy jak na to spojrzec, bo jesli przyjac, ze zjawiska deja vu doswiadczaja np. pasazerowie promu to wtedy ma to sens... nastenym razem jak poczujecie deja vu to moze wlasnie ktos w waszym otoczeniu probuje naprawic przeszlosc? ;)

ocenił(a) film na 7
Pamato

Niby tak ale moi zdaniem to nie ma nic wspolnego z podrózowaniem czasu.
Z reszta to Deja Vu top pewnie bajka ale kto wie.... :p

bartek0386

chyba z 'podrozowaniem W czasie'...a to co napisalem to przeciez zaden dowod, bo w kwestii dyskusji o podrozach w czasie to srednio mozna cos udowodnic, chodzilo tu raczej i zwykle domysly i spekulacje ;)

ocenił(a) film na 7
Pamato

oczywiscie mialo byc "z podrózowanie w czasie"
jak juz pisze to moze napiszcie swoje ulubione filmy na temat podrózy i przemieszczania sie w czasie.

ocenił(a) film na 5
bartek0386

Jakby końcówka była inna, jakby Doug mimo wszelkich starań nie mógł nic zmienić, to tytuł miałby większy sens.Ale prawda film troche naciągany.

alterego_3

jakim cudem? mozesz wytlumaczyc?
mam rozumiec, ze efekt deja vu wg twojego mniemania tyczy sie odczuc Douga?? to sie chyba kloci z tym co znamy z wlasnego zycia.... deja vu to chwile uczucie, ze 'to juz bylo', a Doug przenoszac sie w czasie byl SWIADOMY tego co sie dzieje (ze jestw przeszlosci etc) przez caly czas....
chyba, ze chodzilo ci o cos innego....

ocenił(a) film na 9
bartek0386

Jakos ludzie musieli do obejrzenia przyciagnac.

ocenił(a) film na 8
bartek0386

A moim zdaniem tytuł jest świetny. Po prostu nic dodać nic ująć. Można sobie go dowolnie podciągnąć, czy to do osób na promie czy do ludzi wokół których zmienia się bieg wydarzeń w filmie. Poza tym chodzi też o to że w filmie wydarzenia dzieją się w 2 równoległych wymiarach (obserwowanie przeszłości jest jak deja vu). Może się myle ale tytuł mnie przekonuje.

Co do filmu polecam gdyż jest naprawde dobry. Są niedociągnięcia i nielogiczne kwestie (świecenie tym laserkiem) tak jak napisał mój przedmówca, ale reszta trzyma się kupy, a jak ktoś twierdzi inaczej to jest kretynem nie potrafiącym zrozumieć tego co ogląda.