PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36677}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27056
7,2 25 krytyków
Dekalog VI
powrót do forum filmu Dekalog VI

Nie cudzołóż

użytkownik usunięty

Jedna z lepszych części Dekalogu K.Kieślowskiego i pierwsza którą zobaczyłem będąc jeszcze dzieciakiem , już wtedy miąłem wrażenie że ten film to coś wielkiego i istotnie dziś po raz drugi go zobaczyłem , tym razem w całości i pani Szapałowska ma w oczach jakiś ogień który przyciąga przed ekran , zresztą Olaf Lubaszenko znakomicie poradził sobie ze swoją rolą , tylko Barciś w tej części jakoś krótko gosci na ekranie , moim zdaniem za krótko i ten finał dosyć niepokojący pokazuje że miłość to istotnie coś ulotnego , chwilowego , czasami taka chwila może trwać nawet i rok dopiero gdy człowiek popełni jakieś głupstwo przychodzi chwila na głębszą refleksję na temat tego co robi i co dzieje się wokół niego , jaki świat tworzy swoim postępowaniem.Jak dla mnie : 9/10 , wersji pełnometrażowej jak dotąd nie widziałem , może telewizja powtórzy to znajdę różnice i zecyduję która wersja była lepsza.

POLECAM !!!!

ocenił(a) film na 10

Piękne słowa, popieram każde...
Chyba część VI wciągnęła mnie najbardziej, mimo, że uważana przez wielu za najgorszą. Świetny film, który pokazuj bardzo wiele i trudno jest to wszystko napisać....
10/10
Filmy o miłości powinny wyglądać inaczej niż te z Hollywood...