Delikatna

Frágiles
2005
6,3 13 tys. ocen
6,3 10 1 12899
3,0 4 krytyków
Delikatna
powrót do forum filmu Delikatna

Polecam !!
Świetny Psychologiczny Film
Ktory Daje Do Myślenia.

LegoPL

ZGADZAM SIE ABSOLUTNIE !! Na koncu nawet sie troszke popłakałam,moze dlatego ze mam dziecko i inaczej odbieralam film :P
Warty obejrzenia !

ocenił(a) film na 6
LegoPL

daje do myślenia? O.o lol

chesires_cat

Ja też się zgadzam. Mnie się film podobał. Klimat w nim był super. 8/10 Polecam.

ocenił(a) film na 3
LegoPL

Quo vadis?.............

ocenił(a) film na 6
LegoPL

noo..mnie też straaaasznie dał do myślenia...np. pomyślałam, że jazda windą to rzeczywiście parszywa sprawa i od zawsze miałam rację unikając tegoż jak tylko było można...taaak...film daje do myślenia....oj baaaaaardzo...
(powinni powiesić za nos tego, kto wymyślił to przeklęte "daje do myślenia" - co poeta miał kur...na myśli?).
A film mało straszny, do tego z historią maglowaną dziesiątki razy, ale i tak mi się nawet spodobał - bo lubię stare, tajemnicze budynki, dziwaczne historie znęcania się nad innymi :D i ludzkie straszydła, które nie mogą przejść na tamtą stronę. Poza tym podobała mi się muzyka.

LegoPL

film faktycznie świetny, ale żeby psychologiczny? no raczej nie

LegoPL

Film nawet ujdzie , ale glowna aktorka mnie caly film wkur wiala , ryj jak karp zachowuje sie jak pier dolnieta , jak sie usmiecha wyglada jak poldupy zza krzaka ... Ogolnie nie polecam tym ktorzy nie chca sie denerwowac .... Chyba ze sobie pobierzecie i zamarzecie jej ryj bo z jej facjata naprawde trudno dotrwac do konca

Darthalex

to też racja. Jej facjata jest strasznie denerwująca. Niby nic do niej nie mam ale ma taki denerwujący sposób bycia. Ta mimika itd...

Darthalex

aktorka mi nie przeszkadzała :d do mojego życia ten film nic nie wniósł, nad czym konkretnie myślicie po tym filmie? :-)

sagia

a to trzeba nad czymś myśleć po filmie? gdyby każdy film miał coś wnosić do mojego życia to miałabym niezłą huśtawkę nastrojów. Do tej pory widziałam tylko 4 filmy po których długoooo myślałam.

iwona1510005

oczywiście, że każdy film nie odmienia życia ani nie zmusza do przemyśleń, nigdy taknie twierdziłam. pytanie kierowałam do osób, które twierdzą, że daje do myślenia, bo zastanawia mnie nad czym konkretnie :-)

sagia

a tak zgadzam się z Tobą, też jestem ciekawa co mają na myśli osoby twierdzące, że film daje do myślenia. I że to jeszcze psychologiczny...

iwona1510005

dla mnie film nudny jak flaki z olejem. kilka razy podczas ogladania minimalizowalam bo sie nie dalo bez przerwy ogladac. klimat calkiem fajny, starsze babsko za pierwszym razem moglo i nawet przestraszyc (w koncu trafila sie straszaca starsza kobieta a nie mloda wystylizowana). co do tego ze "daj do myslenia" to naprawde nie wiem w jakich aspektach, a ze jeszcze do tego psychologiczny? w ogole sie z taka opinia nie zgadzam. to przecietny bardzo lajtowy horror.

ocenił(a) film na 3
LegoPL

Dlaczego każdy nudny lub zwykle słaby horror, musi być, od razu, psychologiczny?

Paratrooper

Psychologiczny na pewno nie jest. Faktycznie momentami strasznie nudny, nawet usypiający. Ten film to zlepek oklepanych chwytów z wielu horrorów. Reżyser próbuje "na siłę" straszyć widza, ale nie ma żadnego ciekawego pomysłu. Taki bardzo zły nie jest, ale nic specjalnego 5/10.

LegoPL

Możesz wyjaśnić, co wymyśliłaś dzięki temu filmowi?

LegoPL

popieram, dziwi mnie fakt,że jest nie doceniony to nie jest tylko horror. Zresztą pojęcie horroru w tych czasach to dla większości lejąca się krew, flaki i inne obrzydlistwa. To wartościowy seans i jak widać tylko cześć widzów umie to dostrzec ;]