film to typowy przedstawiciel klasy średniej.. wszystko już mieliśmy tylko tym razem w innym sosie podane.. a Calista F. wyłupiająca ze zdziwienia oczy będzie mi się nadal kojarzyć bardziej z Ally McBeal niż z bohaterką horrorów..
Najlepiej wyszła tu młodziutka odtwórczyni roli Maggie ..wiarygodna :)
a w filmie jest kupa błędów .. np.. taśma filmowa sprzed 40 lat którą jakby ktoś przed chwilą nagrał (żadnego ziarna na ekranie :))itp)
jeszcze bardziej się uśmiałem gdy odtwarzając tą taśmę jeden z bohaterów robi sobie nagle zoom i odczytuje drobniutki druczek z karty :)) heh.. i takich uprzykrzających baboków możnaby wymienić więcej .. ale cóż..
dla mnie średniak totalny.. a za rozczarowanie i w sumie trochę zmarnowanego czasu dodam -1.. więc zostanie 5/10 -może trochę za ostro ale tak myślę.. ;)
pozdrawiam obrońców filmu którzy będą mnie wetować :D
Mysle, ze 5 to uczciwie dla tego filmu. Troszke powolny - jak na horror, to sceny grozy sa zbyt zadko, film nadrabia koncowka. Ogladalem z bratem, obaj b. lubimy horrory, a skoro podczas projekcji sporo gadalismy, to chyba zbytnio nas nie wciagnal. Niektorym na forum nasuwaja sie skojarzenia z 'Shutter' - moze troche, ale tworcy 'Fragile' powinni sobie tamten horror obejrzec i wyciagnac wnioski, zanim znow sie wezma za kino grozy. Nie jest zle, moglao byc lepiej. Pozdrawiam!
Ja dałem mu 7. Film tak jak piszesz - nic nadzwyczajnego, ale mnie osobiście wciągnął, ma ciekawą fabułę. Ponadto trzyma w napięciu. Calista F. jak dla mnie przekonująca, zupełnie zapomniałem o jej roli w Ally McBeal. Film nie powala, ale z braku lepszych produkcji można śmiało obejrzeć. Wg mnie lepiej byłoby dla filmu gdyby postać Charlotte nie została pokazana.
pozdro ;)