Historia młodej kobiety kobiety, która młodo zostaje wdową. Film ogólnie opowiada jej losy, jak radzi sobie ze stratą męża, jak na nowo przystosowuje się do normalnego życia, jak zaczyna mieć cieplejsze uczucia do człowieka, którego nie zna, który według jej otoczenia absolutnie do niej nie pasuje (nie za przystojny, szary pracownik tej samej firmy..) a którego podświadomie wybiera chyba jako bezpieczną opcję... Ciekawy, wzruszający, zabawny, jak sam tytuł mówi.. delikatny. Polecam, ogółem filmy francuskie są wg mnie bardzo dobre. Polecam jeśli będziesz miał możliwość i lubisz tego typu filmy :)
No to w takim razie koniecznie polecam! :) nie wiem tylko czy w Polsce jest przewidziana premiera jakoś w najbliższym czasie...
Yukarii, czemu jako bezpieczną opcję? Albo nie zrozumiałam Twojego komentarza albo popełniasz ten błąd, co szef Nathalie.. Mam nadzieję, że to pierwsze :)
Jej wybór może wydać się "bezpieczną opcją" w oczach jej otoczenia, w sumie jej otoczenie w większości bardziej jest zaskoczone jej wyborem, żeby to jakoś analizować. Nie można powiedzieć przecież, że zapałała wielkim uczuciem do swojego podwładnego w momencie kiedy przyszedł do jej biura pierwszy raz i zrobiła co zrobiła. :) Myślę, że jej zachowanie było raczej aktem spontaniczności, które jednak postanowiła kontynuować, w miarę rozwoju sytuacji, w miarę poznawania swojego podwładnego, co przerodziło się w coś głębszego. Bo szczerze wątpię, że głębokie to było przy pierwszym spotkaniu w biurze. :) Tak więc ta znajomość wydała się "bezpieczną opcją" zaraz na samym początku, nie w całej historii opowiedzianej w filmie. Nie chciałam wdrążać się w fabułę, tylko zaznaczyć ogólnikowo historię.