Bardzo fajny scenariusz (całkiem oryginalny), szkoda, że nie został lepiej zrealizowany. Charakteryzacje demonów są fatalne, wielki demon na koniec jest też kiepsko zrobiony. Nie podobała mi się również za bardzo końcówka (przemiana głównego bohatera). Mimo wszystko, nie można odmówić filmowi niezłego klimatu. Szkoda, że nie zrealizowano tego filmu wyższym sumptem - bo mogło być dużo lepiej.
faktycznie ten Cory jak się przemienił ,to nie był już takim ciachem jak na początku filmu
Ten film wyszedl z dwoma lektorami z Olejniczakiem i z Kanpikiem,pierwsza werje mam,a z knapikiem szukam(bo dla mnie ogladanie bez lektora to jak wcale nie ogladac),mogliby tez nakrecic czesc 2,bo pierwsza skonczyla sie na tym,ze syns zatana schronil sie w ciele tej dziewczyny z poczatku filmu,jest powod do kontynuacji
Końcówka sugerowalaby,że powstanie demoniczny wiatr czesc 2,bo syn szatana schronil sie w ciele tej dziewczyny z poczatku filmu(malej Lindy),mogliby zrobic 2,a jesli ktos zna podobne horrory do tego lub evil dead 1 to niech poda.Swoja droga demoniczny wiatr podobny jest troche tez do demoni 1985(tylko tam akcja toczy sie w kinie),kolejnym podobnym filmem ktory znam jest noz zywych trupow oraz zywi w krainie cieni