Demoniczny wiatr

Demon Wind
1990
4,9 614  ocen
4,9 10 1 614
7,0 2 krytyków
Demoniczny wiatr
powrót do forum filmu Demoniczny wiatr

czemu to miało słuzyć??? ktoś mi to wyjaśni????

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

Za pomocą proszku z księgi zaklęć jego babci zamienil się,aby mieć możliwość walki z synem szatana(w ludzkiej postaci chyba by nie mogl)

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

ja też mam pytanie co się stało z tymi dziewczynkami po śmierci Bonnie??

ocenił(a) film na 10
maciek27

znikły najwidoczniej...a mnie zaintrygowało jeszcze kilka kwestii-gdy Cori i Elaine jadą na stację benzynową to taka mała dziewczynka (pewnie ta mała Linda) trzyma w ręce coś jakby gałąź czy nie wiem co to tam było...potem gmera tą gałęzią w trupiej czaszce...następnie jak przyjaciele jadą na farmę dziadków Coriego to widać jak z jajka wykluwają się larwy robaków...-co to do licha miało oznaczać??? i jeszcze jedno...zarówno dom i stodoła były tak pokazane jakby to była tylko jedna luzem stojąca ściana...trochę to dziwne nie?

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

albo jeszcze jak przyjechali Willy i Reena to było słychać szczekanie czy też wycie psa...takie straszne i przejmujące....swoją drogą tam nawet akumulatory wysiadały....więc miejsce było iście piekielne... i kto kazał Reenie podchodzić tak blisko do tego ołtarza czy co to tam było....

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

akomulatory wysiadły wszystkim niezależnie od wszystkiego - magia tamtego miejsca piekielna,a Reenie spodobal się ołtarz,dlatego podeszla,bo nikt nie spodziewal się,ze ołtarz zyje

ocenił(a) film na 6
moniczka_28

To nie było szczekanie psa tylko odgłos demona .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

no przecież demony nie wyją

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

ale robiło wrażenie nie powiem....

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

Tak dom i stodola z profilu raz były dziwnie pokazane,a te larwy z jajka to miał być symbol,ze stanie się cos zlego,zly omen

ocenił(a) film na 10
maciek27

a co sądzisz o wizji Coriego dotyczącej brata jego ojca? też taka mroczna prawda?

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

tego bardzo się balem jako dziecko jak to ogladalem i muzyki,to już była abstrakcja ,a najbardziej zagadkowa postacia jest mala Linda,bo podobaly jej się chyba zle moce,ktos ja wziagnal do tego lub była chora psychicznie,ale moje podejrzenia sa takie,ze ten facet ze stacji(który na końcu zamienil się w syna szatana okazal się tym księdzem andrusem z dawnych czasów),mogl Linde wciagnac w to,bo stala blisko stacji,sama nie dowiedziałaby się,ze tam mogą być zle moce,grzebala po czaszce zwierzęcia-tak,byla dewiantem

ocenił(a) film na 10
maciek27

jak obejrzałam kilkadziesiąt razy Demoniczny wiatr to przestałam się bać....a co do muzyki...najlepsza była ta przy napisach końcowych...

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

,najbardziej straszna była na początku samym oraz przy wizji starszego brata ojca Coriego,a na końcu była dobra,rockowa,ale nie straszna juz

ocenił(a) film na 10
maciek27

ciekawe jaki miała tytuł....bo nawet Shazam nie wiedział

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

ten facet i facetka ze stacji benzynowej od razu wydali mi się podejrzani...

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

bo byli wspólnikami,oni podejrzewali,że Cori przyjedzie

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

jeden wniosek się nasuwa -trzymać się z daleka od czarnej magii bo to nic dobrego nie zwiastuje

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

To wiadomo od początku,ale to tylko film wymyślony,a propo forum demon wind nikt z Polakow nic nie napisał,wiec nie zlokalizuje ich,a dużo znasz maniakow wiatru??

ocenił(a) film na 10
maciek27

na razie tylko ciebie...

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

ja jestem specyficzny bo akceptuje filmy tylko z lektorami ,inaczej nie oglądam wcale

ocenił(a) film na 10
maciek27

a ja chyba zacznę uczyć się angielskiego...

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

po co? ja znam i nic mi to nie daje

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

sie oglada filmy z lektorami ,po angielsku nie ma po co

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

najbardziej tajemnicza postac to mala Linda i ten facet ze stacji benzynowej

ocenił(a) film na 10
maciek27

a na poczatku ten gościu co zmienił się w wampira to co to był za jeden?

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

syn babci Coriego,którego ta babcia starala sie obronic przed złem zaklęciami i siebie

ocenił(a) film na 10
maciek27

a myślałam że mąż....

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

i nie w wampira tylko w demona

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

moglaby powstac czesc 2 bo film skonczyl sie,ze zapomnieli o ostatnim demonie,prawda?

ocenił(a) film na 10
maciek27

ciekawe czy w drugiej części wystąpiliby przyjaciele Coriego

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

Nie,bo teraz sa za starzy,ale mogliby i tak zrobic 2 z innymi aktorami,chociaż coponiektorych mogliby odmlodzic do czesci 2,ale nie wiem,czy powstanie 2

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

polecam film demons 1985 - tej samek klasy ,co demoniczny wiatr

ocenił(a) film na 6
moniczka_28

Ten Facet chyba nie chciał by pojechali na tę farmę .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

właśnie był zagadkowy,bo na koncu filmu przyszedl pod dom ubrany na czarno i zawolal wszystkie demony

ocenił(a) film na 10
maciek27

to ten ojciec Andres....który na początku był tym gościem ze stacji benzynowej....dobrze się maskował....

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

ten ojciec zyl przeciez wiele lat temu to jak mogl wytrzymac do tego roku? chybaze wtedy mial 25 lat bo na stacji benzynowej juz byl stary to mozliwe

ocenił(a) film na 10
maciek27

wiele zagadek jest niewyjaśnionych

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

jakie zagadki niewyjasnione? zaraz wszystkie wyjasnimy

ocenił(a) film na 6
moniczka_28

Ale Ten Facet mówił Im by nie jechali , opowiedział nawet Corry'iemu co tam jest i mówił to z przerażeniem , dodatkowo nazwał Ich głupcami kiedy pojechali .
Myślę że Ten Facet nie chciał by jechali ale Ta Babka to jak najbardziej podejrzana i pytała o małą Lindę . Myślę że Ta Dziewczynka po prostu uciekła i się ukrywała ale była już demonem tylko nie do końca bo by tak Jej nie szukali .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

ta dziewczynka nie byla demonem,tylko lubila te klimaty,a ten facet nie wiem dlaczego mowil im,zeby nie jechali,skoro na koncu filmu okazal sie tym ksiedzem Andrusem,moze bal sie,ze Cory powstrzyma demony

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

chociaż swego czasu muzyka przy napisach końcowych doprowadzała mnie do łez...

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

tez nie wiadomo dlaczego jak demony wychodzily ze stodoly nagle w stodole zrobilo sie rozowo,jakies polaczenie z pieklem?

ocenił(a) film na 10
maciek27

bo w stodole było centrum piekielnej magii....

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

czyli demony znaly sie na magii? czy moc pochodzila z piekla?

ocenił(a) film na 10
maciek27

pewnie tak ...bo domem szatana jest piekło nieprawdaż?

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

odbieraj wiadomości z priva

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

a syn szatana ktory pojawil sie rzadzic swiatem pojawilby sie niezaleznie od tego,czy Cori przyjechalby na farme?? czy warunkiem byl przyjazd Coriego??

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

ktora scena jeszcze byla zagadkowa?? to odpowiem na pytania

ocenił(a) film na 10
maciek27

na początku filmu pokazali faceta leżącego na ziemi.....czy to nie był czasem stryj Coriego?

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

nie wiadomo kto to byl