7,2 3,2 tys. ocen
7,2 10 1 3202
6,5 2 krytyków
Dhoom 2
powrót do forum filmu Dhoom 2

Średni

ocenił(a) film na 6

Postaram się być obiektywny w swojej opinii.
Zacznę od plusów:
1. Świetna muzyka (z przymrużeniem oka), do tego bardzo oryginalna, choć wykorzystuje motywy z pierwszej części
2. Aishwarya. Jej najlepsza rola to to nie jest, ale świetnie tańczy i bosko wygląda (tutaj z obiektywizmem nie wyszło ;) )
3. Hrithik, a dokładniej jego gra. Koleś ma talent, którego chyba jeszcze nigdy nie miał okazji pokazać w całej okazałości. Tutaj znowu zabłysnął, ale myślę, że stać go na więcej.
4. Scena rosyjskiej ruletki - nie będę opisywał, żeby nie popsuć oglądania, w każdym razie ciary na plecach ;) (ja się przynajmniej wczułem)
5. Nieprzewidywalna fabuła i niezłe tempo. Ogólnie dobrze sklecony film.

Teraz czas na minusy, których jest trochę mniej, ale są większe:
1. Strasznie naciągane i ugrzecznione zakończenie.
2. Kilka niedokończonych wątków (ciąża Sweety; dawna przyjaciółka Jaya)
3. Bipasha Basu. Nie wiem jak zagrała w "Corporate", za który dostał GIFA, ale tutaj jej podwójna rola była raczej słaba. W pierwszą z sióstr wcieliła się nawet nie najgorzej, ale druga to totalna klapa - bez wyrazu, bez jakiegokolwiek życia.

Ogólnie cały film skradła para Ash-Hrithik, na ich tle nawet Abhi wypadł słabo. Jego postać w ogóle się nie zmieniła w stosunku do pierwszej części, w filme jest tylko po to, żeby ścigać przestępców. Na początku próbowano wprowadzić jakiś konflikt w jego życie małżeńskie, ale szybko o tym zapomniano (a szkoda, bo ciekawie się zapowiadało). Ta sama sytuacja jest z Udayem. Dalej ugania się za panienkami, a jego relacje z Abhim są ciągle polegają na tym samym (tutaj również była próba wprowadzenia konfliktu, niestety szybko zażegnana). Reżyser zapomniał o starych postaciach i całą uwagę poświęcił nowym. Szkoda, bo jeden niezły wątek nie wystarczy by stworzyć niezły film.
Podsumowując cała siła tkwi w nowych postaciach i gdyby nie zakończenie byłbym nawet w stanie uznać ten film za dobry. Ale "dzięki" końcówce D2 jest tylko średni.
Pomimo wszystko warto obejrzeć go zwłaszcza dla roli chwalonego tu już wiele raz Hrithika.

ocenił(a) film na 10
Bhuvan

Jak dla mnie film jest całkiem niezły i uważam,że nawet lepszy od czesci 1. Nie wiem, takie mam odczucia :) A co do skupienia sie na nowych postaciach to masz racje, rzeczywiście troche za bardzo. Ale Hrithik jak dla mnie był świetny, widziałam inne filmy z nim np Krrish itd ale w Dhoomie był najlepszy :) Ash tez świetna, za to Abhishek tak jakoś grał bez wyrazu... Muzyka jest świetna i to największy plus :) Ogólnie polecam film :)

ocenił(a) film na 10
Bhuvan

No mnie film się ogólnie podobał koniec mnie zaskoczył i musze przyznać że podczas oglądania się nie nudziłam. Ale mnie najbardziej denerwowały te dwa niedokończone wątki o których też wspomniałeś. A co mnie jeszcze zastanowiło to to że przecież w 1 części Uday miał już laske i zapowiadało się to na coś więcej. Muzyka mi się podobała zwłaszcza piosenka zaczynająca film- nieźle przerobili ją na potrzeby 2 części :):) ciekawa jestem fabuły DhoomA 3, mam nadzieje że bedzie jeszcze lepsza :P