Diabeł ubiera się u Prady

The Devil Wears Prada
2006
7,0 403 tys. ocen
7,0 10 1 403084
6,0 52 krytyków
Diabeł ubiera się u Prady
powrót do forum filmu Diabeł ubiera się u Prady

Niesamowita Meryl - bezbłędna i diaboliczna. Szkoda że nie dostała oskara za tą rolę bo naprawde zasłużyła. Poza nią też reszta aktorów się dobrze broni - zabawny, inteligętny i poprostu udany film. Jedna z moich ulubionych komedii. Polecam

ocenił(a) film na 10
Smooth_DCD_Ludlow

Zgadzam się ;] Meryl jest boska. Świetnie przedstawiła Mirandę. Szorstka pracodawczyni, która w głębi duszy jednak ma uczucia. Uwielbiam te jej ' thats all . ' zawsze się śmieję podczas, gdy to słyszę. Moja ulubiona scena to ta, w której Miranda zauważa Andy na ulicy, po czy uśmiecha się w samochodzie i mówi ' go '. z powrotem robiąc tę swoją minkę. można ją zobaczyć pod koniec filmu. pozdrawiam i polecam film ;] świetny, by obejrzeć i dobrze się przy tym bawić.

Smooth_DCD_Ludlow

Całkowicie się zgadzam, to jedna z najbardziej udanych kreacji Meryl, film warto zobaczyć chociażby właśnie ze względu na jej wspaniały popis gry aktorskiej! Niestety Oscara dostała wówczas Helen (Sz)Mirren za średnio przekonującą rolę Elżbiety II... cóż, polityka Akadamii Filmowej, Meryl już ma Oscara, a Mirren jeszcze go nie miala.

ocenił(a) film na 6
Kordoh

Dostała, bo na to najbardziej w tamtym roku zasługiwała. Żadnej polityki tutaj nie widzę.

marczykowski

No właśnie o tym mówię, że najbardziej zasługiwała Meryl Streep, a dostała Helen (Sz)Mirren, to nie była pierwsza i zapewne nie ostatnia wpadka Akademii...:)

ocenił(a) film na 6
Smooth_DCD_Ludlow

Pisząc to, miałem na myśli Helen Mirren.

marczykowski

wiem, a ja miałem na myśli Meryl Streep:)