Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49647
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

[Spoiler][Spoiler][Spoiler] Dość szybko było wiadome kto jest diabłem gdyż popełnił mały błąd i się trochę odkrył. Kto oglądał film uważnie ten powinien wiedzieć o co mi chodzi :P
Swoją drogą taka ciekawostka, spójrzcie w jakiej kolejności wsiadają do nieszczęsnej windy.. :D

Dresiu

Rozwiń.

holbek19

Mogła wsiąść do innej windy z innymi ludźmi,ale nie wolała zostać i poczekać na inną bo w tamtej "było za dużo ludzi" , a babcie raczej mają w zwyczaju pchać się do pierwszej windy do której można wsiąść..i to nie zależnie czy jest dużo ludzi czy nie...Zwłaszcza że miała na sumieniu kradzież.

Dresiu

No tak, ale zauważ, że do drugiej windy wsiadła jako pierwsza, więc skąd mogła wiedzieć, że wsiądą do niej pozostałe osoby, na których jej zależało?:)

ocenił(a) film na 8
holbek19

wsiadła jako pierwsza bo akwizytor materacy ją przepuścił, a wiedziała że wejdą wybrane osoby bo w końcu jest diabłem ;-)

ocenił(a) film na 6
Dresiu

Ja nie wiem, kiedy twoim zdaniem się okrył, od początku do końca byłam pewna, że to ta młoda babka. Możesz napisać, w którym momencie, według ciebie, się odkrył? :) Tak z czystej ciekawości pytam. Bo jeżeli chodzi o to, że nie wsiadła do pierwszej windy, to trochę naciągane. ;)

ocenił(a) film na 7
Dresiu

A zdajecie sobie sprawę, że na samym początku, żadne z nich mogło nie być diabłem? Starszą babkę, mógł "opętać" dopiero wtedy gdy była mu potrzebna, żeby pogadać z tym mechanikiem. Zamordować tamtych (i ogólnie oddziaływać na materię) mógł i bez przyjmowania ludzkiej powłoki, np. jak wtedy gdy klepnął w tyłek Sarah albo zgasił komuś tam zapałkę.

ocenił(a) film na 7
Dresiu

Dobre,dobre i tak film rewelacyjny, z genialnym zwrotem akcji pod koniec. <3

ocenił(a) film na 6
Dresiu

Jak dla mnie film wydawał się niewiarygodny od momentu, kiedy staruszka zawisła.