Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49648
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Aż 3/10

ocenił(a) film na 3

film przeokropnie niestraszny, wręcz śmieszny. Chociaż śmieszność to też zaleta- dobry przez to przy trzecim piwku

ocenił(a) film na 8
brudnapodloga

Przecież to nie jest horror więc nie miał być straszny.

ocenił(a) film na 3
Hussars

"thriller– rodzaj utworu sensacyjnego, powieści, filmu lub serialu telewizyjnego, mającego wywołać u czytelnika bądź widza dreszcz emocji. "
ok, to nie wywołał u mnie żadnego dreszczu ;>

brudnapodloga

A ile Ty masz lat żeby bać się oglądając film? 10?

ocenił(a) film na 3
F1uBu

Wybacz, ale co cie to obchodzi? ;]

brudnapodloga

Cyt: "film przeokropnie niestraszny". Oceniasz film jako niestraszny więc się pytam.

ocenił(a) film na 3
F1uBu

Twoje pytanie dotyczyło mojej reakcji na film i w związku z tym wieku (co chyba miało być obraźliwe). Wyobraź sobie, że niektórzy reagują emocjonalnie na film, stąd podział na poszczególne gatunki, aby widz wiedział jakich reakcji u siebie się spodziewać. Jeśli się nie odczuwa emocji podczas oglądania filmu po co go więc oglądać? Horrory osobiście oglądam o dziwo po to, żeby poczuć odrobinę niepewności i przestrachu. Jakoś nie uważam tego za wyraz jakiejś niedojrzałości tylko mojego indywidualnego podejścia, które jest zapewne inne niż twoje. Tak mi się wydaje z resztą, przecież według ciebie reaguję jakbym miałam zaledwie 10 lat, więc co ja mogę wiedzieć.

brudnapodloga

"film przeokropnie niestraszny, wręcz śmieszny." sam/a gubisz się w tym co piszesz, jeżeli chcesz się przestraszyć to obejrzyj horror, to jest thriller, nadinterpretujesz ten gatunek, dreszcz emocji to nie koniecznie strach, chcesz nam powiedzieć iż nie zaciekawiło Cie, nie rozmyslales/as nad tym kto jest owym diabłem? Jaki będzie koniec? Jeżeli tak to jesteś dziwną osobą ./ no offence

ocenił(a) film na 3
chewv

Może jestem dziwna, bo film był płaski pod kątem wywoływania emocji (przynajmniej tych, które miał wywoływać).

Hussars

Piszesz, że nie horror. Dlaczego więc na stronie głównej filmu określono go jako "horror"?