Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49648
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Dobrze, że nie sugerowałem się ocenami na filmwebie i komentarzami. W tym filmie nie ma ani nadmiernego zbędnego efekciarstwa ani tandety rodem ze "Zmierzchu" Ten film to po prostu dobry klimatyczny horror i co ciekawe i rzadkie wśród tego gatunku, horror z przesłaniem… Polecam

glupinick1

a przesłanie tego filmu jest bardzo proste "zło zawsze do nas wraca, nawet jak już o nim zapomnimy"

ocenił(a) film na 9
glupinick1

Ja też uważam, że ten film jest bardzo dobry.
Oglądaliśmy go w szkole, na lekcji i w tym momencie (przy końcówce, którego nie będę opowiadać, żeby inni mogli obejrzeć to tak samo jak my- w niewiedzy) po prostu podskoczyłyśmy na krzesłach i zaczęłyśmy wrzeszczeć na całą klasę, ja nawet popłakałam się ze strachu, kiedy -to się stało...
Polecam bardzo mocno!

agnieszka5120

czy film naprawde dobry?? bo ostatnimi czasy zadko horrorowate cokolwiek ogladam bo z reguły od 2002 (okolo) horrorów na porządnym poziomie nie produkuje nikt! i nie wiem czy tracić czas na kolejną tandete czy naprawdę film godny obejrzenia i wasze opinie sa tu obiektywne?? bo mam ochote ostatnimi dniami obejrzec cos w tym stylu ale szkoda bedzie manowac kolejnych 2 godzin

abinito

Film wart obejrzenia! Mi go włączył chłopak stwierdzając, że pewnie kolejny filmik z bajerami, bez napięcia, zwyczajna słabizna. Lecz już po pierwszych minutach oboje podskoczyliśmy i wiedziałam, że mam przed sobą nie przespaną noc ;).

Podobnie jak Ty nie oglądam od dawna horrorów, bo zazwyczaj kończy się ziewaniem i zasypianiem, bądź zdegustowaniem, co najgorsze. Film trzyma w napięciu, choć wiesz, co się zaraz stanie w windzie gdy gaśnie światło, to i tak jesteś przerażony. Nic więcej nie powiem! :)

PS. Ja rano pogodziłam się ze schodami, a windzie dałam wolne... Choć i teraz czuję dyskomfort kiedy nią jeżdżę... ;)

Kishlaczkowa

heheheh ok dzieki śliczne powiem ci ze mnie zachecilas i to baaardzo