Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49648
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Horrory

użytkownik usunięty

Jaki jest najstraszniejszy horror jaki kiedykolwiek oglądaliście?
Czekam na propozycje.....

ocenił(a) film na 5

Kurde, trudne pytanie, bo dla mnie jak się ogląda horror w nocy , przy zgaszonym świetle to większość jest straszna :-)
Ale może np kilka takich : Jeepers Creepers I część mnie nastraszyła nieźle, swego czasu Silent Hill, Paranormal Activity 1 i 2 . Nie straszą mnie np horrory z zombie itp...
Hmmm jakie by tu jeszcze , kurde nie wiem , duzo było , ale jak teraz myślę i chcę Ci napisać to nic nie przychodzi mi do głowy...
Uwielbiam horrory, ale taki który bym zapamiętała że można się rzeczywiście bać to chyba nie, a Ty znasz jakieś naprawdę straszne ?

ocenił(a) film na 5

Wiem jaki jeszcze Amityville , ten z 2005 roku, tego do dziś nie obejrzałabym sama :-)

ocenił(a) film na 5

13 duchów za pierwszym razem też był dosyć straszny ....

ocenił(a) film na 5
luizka3

Dead silence

użytkownik usunięty
luizka3

Dla mnie dobre są m.in. lśnienie, omen, coś, wzgórza mają oczy, koszmar z ulicy wiązów.
Dzięki. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6

Rec , Paranormal Activity 1 i 2 , któraś z części Hellraiser nie pamiętam która :) i jak byłem młodszy to Klątwa wszystkie części ;p

luizka3

ooo tak 13 duchów za pierwszym razem spoko..pierwsze cześci ring, klątwy czy wzgórza mają oczy też..ale potem człowiek się uodparnia

ocenił(a) film na 7

Amityville ten najnowszy,
hmmm paranormal activity .
rytułał.
egzorcyzmy emili rose.
i większość z tych azjatyckich pokręconych filmów też są niezłe :)

ocenił(a) film na 7

Witam
Żeby Horrory były straszniejsze należy spełnić kilka warunków.
Pora oglądania - późny wieczór, noc
Spokój, brak rozpraszania - wolę oglądać w domu niż w kinie (horrory oczywiście)
Dobre kino domowe - chodzi mi o dźwięk
a teraz filmy:
- Krąg 1 i 2 (wolę wersję USA)
- Duch
- Freddy Krueger we wszystkich częściach Koszmaru
- REC - tylko pierwsza część
- Hellraiser 1 i 2

piltom

Freddy Krueger, Krag - absolutnie tak. Bardzo, ale to bardzo mnie wystraszyla pierwsza czesc Omenu - moze dlatego, ze do pelnoletnosci to mi brakowalo oj duzo, duuuzo podczas ogladania. No i Obcy - 8 pasazer... wg mnie horror jak sie patrzy, i tez straszyl, i straszy do dzis.
I jeszcze dorzucilbym doskonala ekranizacje powiesci Kinga "It". Juz "bylem duzy" jak to ogladalem, ale klaun kilka razy mi sie wzial i przysnil, i postraszyl :)
szczegoly: http://www.filmweb.pl/film/To-1990-96266. Polecam :)

Shamikk

Coming soon ;) Potrafi niesamowicie przestraszyć - polecam.

ocenił(a) film na 5

the ring - jak już wcześniej ktoś wspomniał - wersja amerykańska

ocenił(a) film na 6
rac

Gothika... nie wiem ,ale boje sie zjaw itp... ;)

elciasek4

mi też się podobałą gothika..może nie tyle mnie przestraszyła co zastanowiła..bardzo fajny pomysł, no i obsada też dużo robi :)

ocenił(a) film na 3

Na pierwszym miejscu mam "Naznaczonego".
Na drugim "Lśnienie".
A na trzecim "The Grudge: Klątwa".

dla wielbiciela horrorów ciężko wybrać jeden bądź kilka tytułów..mi 'strasznie' się podobają horrory z 'afterdark horrorfest' - 8 FILMS TO DIE FOR..praktycznie co roku wychodzi nowa ósemka..polecam,przejrzyj ich propozycje.

ocenił(a) film na 7

Bardzo podobał mi się Shutter - Widmo z 2004 r. Dwa razy widziałem i dwa razy strach mnie ogarniał a jestem fanem horrorów i wiele widziałem :)

http://www.filmweb.pl/Shutter.Widmo

Polecam i pozdrawiam

Silverio

To gówno! Nie polecam, jak to w ogóle może się nazywać horrorem,przecież przez godzinę w filmie pokazują rozmazane fotografie.A dla ciebie znawco horrorów coś na prawdę strasznego... http://z1.przeklej.pl/prze2179/ac474fdf0024f1f44f05e140

ocenił(a) film na 7
WielkaPustka

Nigdzie nie napisałem, że jestem znawcą ;-) Wg mnie "widmo" te tajlandzkie o którym pisze ma swój klimat i bije na łeb na szyję klątwy, ringi i większość z kina azjatyckiego. Jak oglądałeś w południe to co się dziwić, że cie nic nie przeraził. A ten link spoko tylko jakaś ładniejsza wersja by sie przydała. Z góry oglądając człowiek myśli, że to fake.

ocenił(a) film na 7
Silverio

Silverio ma rację. Oglądałem tak po 22 ten film z kolegą i z bratem (takie gay party :P) Kumpel tak się przestraszył, że jak chciał się odwrócić to coś se z kręgosłupem zrobił i przez tydzień go bolał, a ja jak szedłem spać hantelką w ręku :P
Nie dla każdego film. Film albo bardzo straszy, albo bardzo nudzi. Trzeba po prostu klimat zrobić :P

ocenił(a) film na 8

"Dead end"

http://www.filmweb.pl/film/Droga+%C5%9Bmierci-2003-112232

ocenił(a) film na 7

ja do tej pory kiepsko sypiam jak przypomnę sobie Blair Witch Project no i koszmary mojego dzieciństwa Laleczka Chucky i Koszmar z Ulicy wiązów

ocenił(a) film na 6

Poltergeist, Koszmar z Ulicy Wiązów, Mucha, Omen, Z Archiwum X - to traumy z dzieciństwa. Oprócz tego Paranormal, Sierociniec, Zemsta po latach, Wilczyca.

ocenił(a) film na 9

Egzorcyzmy Emily Rose. Dla mnie chyba najstraszniejszy :)

Egzorcysta z 1973, stare Powroty i inne żywych trupów, stare Krugery, Klątwa 1 i 2 część (sic!), Rec (za ostatnią scenę), stare Krugery, It (Coś, nie mylić z The Thing - coś, chociaż to też wymiata) do dziś nienawidzę klaunów, The Thing - motyw na Antarktydzie, The descent (Zejście) - plus dla wymyślonego ścierwa, sam film parodia... Pewnie znalazłoby się jeszcze wiele.. Tylko pamiętajcie, to mają być takie, które straszą, a nie motywy pokroju Wzgórza mają oczy. Tutaj tylko krew i flaki na ekranie, to jest gatunek slasher, gore, zatem do innego worka.

sir_ryszard2

Leprechaun (Leprechaun) - o skrzacie z czterolistną koniczynką, coś na wzór Laleczki Chucky, Silent Hill i inne.. :f

ocenił(a) film na 7

Omen ten stary i nowy;D

Najstraszniejszym horrorem jaki oglądałem była twoja matka pod prysznicem xD

użytkownik usunięty
baraqs

Najstraszniejszym horrorem jest dla ciebie twój stary, który pucuje cię każdego dnia, cwelu

ocenił(a) film na 9

Dzięki Wam przypomniało mi się wiele horrorów, których się bałam a z czasem się zatarły.
Przede wszystkim klasyka dzieciństwa: Omen, Ptaki, Koszmar o dziwo mnie nie straszył. Nie wiem czemu. To były filmy obejrzane bez nadzoru, gdzieś zza fotela, aż ciarki idą, jak się przypomni. A potem Blair Witch Project
Z duuuuużo późniejszych: The Darkness, Dead End, Paranormal - długo nie mogłam spać.
Devil - zrobił na mnie wrażenie za to, że był o czymś, miał sens.
Ogólnie najbardziej przerażają mnie horrory, gdzie nie wiadomo wprost, czego się bać, gdzie nie wyskakują zombie, stwory biegające po sufitach, obłąkani z piłą.

Zdecydowanie Shoutter Widmo (japońskie bo amerykańskie to gówno. )
Jedyny horror na którym się bałem.

Madridista_

Polecam "Ukryty wymiar", mam na dvd i oglądałem kilka razy a jednak wraz na mnie działa, dobry oczywiście klasyk to "Lśnienie", "Obcy 8 pasażer Nostromo" i "Bezbożny".

ocenił(a) film na 7

Ring 1, ale wersja japońska , po obejrzeniu pierwszy raz poważnie rozważałam pozbycie się telewizora
no i Szósty zmysł, bardzo lubię horrory, ale naprawdę wystraszyły mnie chyba tylko te 2

ocenił(a) film na 6

Klątwa Ju-on (japońska wersja)

ocenił(a) film na 6

Zostań sam w domu późnym wieczorem, albo najlepiej już w nocy, zgaś światło, podłącz dobre głośniki lub załóż słuchawki na uszy i nie rozpraszając się niczym obejrzyj sam film "Inni" (The Others).

obcy 8 pasażer nostromo (pierwszy raz oglądałem to jak byłem bardzo młody ahhh te czasy xD po seansie bałem się zasnąć xD) z nowszych Ring (oczywiście japoński) REC (pierwszy) też trzymał klimat i oczywiście serial Archiwum X, wymieniać tu można beZ końca w zależności co się przypomni ale na pewno obcy i archiwum X wywoływały za młodu ciary na plecach...

ok : trochę OKO : Ring , ring japoński , aa no i shutter