Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49649
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Trzyma w napięciu i mimo akcji umieszczonej praktycznie w jednym miejscu nie nudzi. Mi się podobał, tylko końcówka zbyt happy-end'owa jak na taki film. Warto obejrzeć. Daję 6,5/10

ocenił(a) film na 7
atique

Powiem Ci, że się zgadzam w całości z Twoją wypowiedzią i oceną, ale...
Zakończenie jest lekko nietypowe
SPOILER!!!!!!!!*^%$&^!@%$*!!!!!!!!!!
Kiedy to gasną światła w całym mieście, czesc mogla sądzic, że nasz bohater zginie ale tak się nie stało. Potem kamera na religijnym ochroniazu, że historia nie zakończyła się tak jak powinna, tutaj pomyślałem sobie ''o! pewnie zaraz umrze'' ale też nic, a na koniec jazda autem z mężem i ojcem zabitych przez niego dzieci i znowu nic...
Zaskoczyło mnie to i nikt kto ogląda filmy nie ma prawa powiedziec, że było to przewidywalne, bo fakt byłoby! Ale dla kogoś kto słabo siedzi w temacie, lub w gatunku napisane byłoby film akcji :)

ocenił(a) film na 7
atique

trzyma w napięciu, mimo praktycznie jednego miejsca akcji, ale jeśli chodzi o zakończenie, to mi się akurat spodobało. jest w tym wszystkim happy end, chociaż wydawać by się mogło, że będzie inaczej.

SPOILER SPOILER SPOILER
jak już Novi00 napisał, mogę także stwierdzić, że były takie jakby 3 zakończenia: pierwsze jak gasną wszystkie światła, drugie z ochroniarzem w kanciapie z monitoringiem i trzecie w aucie detektywa. okazało się, że właściwie wytypowałem Diabła na początku filmu, który to miał pod koniec niezłe wejście. a takiego wejścia pewnie mało kto się spodziewał
KONIEC SPOILERA

polecam ten film. dałem mu wysoką ocenę. myślę, że klaustrofobików bardziej będzie trzymał w napięciu i pewnie dadzą mu wyższą ocenę